Τοπικά

Εκλογές ΝΟΔΕ : Το κλειδί στις ανανεώσεις μελών για τη ΝΔ

Νέας Δημοκρατίας , εκλογές ΝΟΔΕ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η συμμετοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές ΝΟΔΕ .

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των μελών που εμφανίζονται ταμειακώς εντάξει απέναντι στο κόμμα, και συνεπώς έχουν δικαίωμα ψήφου, φτάνει – μέχρι σήμερα – περίπου τα 1.500 άτομα.

Είναι προφανές ότι η ΝΔ θέλει να το μεγιστοποιήσει, όσο θα πλησιάζει ο χρόνος για να ανοίξουν οι κάλπες.

Το προαναφερόμενο νούμερο προκύπτει με βάση τις εκτιμήσεις στελεχών της ΝΔ, καθώς δεν γίνονται επίσημες ανακοινώσεις. Στις 31/12/2017, τα ενεργά μέλη στην Αχαΐα μόλις που ξεπερνούσαν τα 2.000. Με την αλλαγή του χρόνου, ο αριθμός αυτός έπεσε στα περίπου 800 μέλη (πριν ακόμα ανακοινωθεί η προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών).

Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι τα μέλη που ανανέωσαν τις κάρτες τους έκτοτε κυμαίνονται στα 500 – 700. Αλλά και πάλι η ΝΔ έχει μπροστά της πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει σε έναν ικανοποιητικό αριθμό μελών.

Τα δύο ζητήματα που έχει να αντιπαλέψει είναι αφενός η διαδικασία ανανέωσης της κάρτας μέλους, που τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι ηλικιακά έχουν ένα θέμα εξοικείωσης, και αφετέρου με τη συνδρομή που απαιτείται (12 ευρώ για ένα χρόνο ή 24 για δύο).

Η κεντρική διοίκηση φέρεται να έχει κάνει τις σχετικές διαπιστώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση προσπαθεί να κινητοποιήσει την κομματική βάση, ξεκινώντας από τα μέλη που είχαν ψηφίσει για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ πριν από δύο χρόνια.

Σε δεύτερο χρόνο, και ανάλογα με την πρόοδο των ανανεώσεων, εξετάζεται να γίνουν ορισμένες στοχευμένες κινήσεις σε περιοχές που θα εμφανιστούν να έχουν υστέρηση στην επανεγγραφή μελών. Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη της ΝΔ είναι αυτά που καλούνται να δώσουν τον τόνο της «πανστρατιάς» ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Το ρόλο αυτό έχει αναλάβει στη Δυτική Ελλάδα ο τομεάρχης και βουλευτής Βασίλης Κικίλιας.

Αυτό δείχνουν οι συχνές επισκέψεις του στην Αχαΐα, ενώ τις επόμενες ημέρες ετοιμάζει επίσκεψη και στη γειτονική Αιτωλοακαρνανία.

Με βάση το καταστατικό του κόμματος και τον κανονισμό πανελλαδικής οργάνωσης δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τα μέλη του κόμματος που έχουν καταβάλλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018, ύψους 12 ευρώ.

Οσοι λοιπόν δεν έχουν καταβάλλει την ως άνω συνδρομή, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση ή ανανέωση της κάρτας μέλους μέχρι 10 Απριλίου 2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό των 12 ευρώ με αντικαταβολή. Ενώ μέχρι 4 Μαΐου 2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό των 12 ευρώ ηλεκτρονικά.

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι η εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο της δημοτικής τοπικής οργάνωσης που θα συνταχθεί με ευθύνη της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΝΔ. Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση:

 www.member.nd.gr.
Του ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ
vasilak@pelop.gr