Ελλάδα

Πέντε Χιλιάδες Προσλήψεις στα δασαρχεία με νέα κοινωφελή εργασία

δασικές πυρκαγιές , Πέντε Χιλιάδες Προσλήψεις στα δασαρχεία
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εν όψη αντιπυρικής περιόδου

Πέντε Χιλιάδες Προσλήψεις στα δασαρχεία με νέα κοινωφελή εργασία με το πρόγραμμα να εξαγγέλλεται σε κοινή συνέντευξη τύπου από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου, τον υφυπουργό Νάσο Ηλιόπουλο και τον υφυπουργό Περιβάλλoντος, Σωκράτη Φαμμελο.

Οι εργαζόμενοι θα εργαστούν με όρους πλήρους απασχόλησης όπως σε όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και θα αμείβονται όπως και στα υπόλοιπα προγράμματα. Μετά την λήξη του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση της εμπειρίας τους για το μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

 Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιευτεί σε λιγότερο από 15 μέρες με σκοπό να ξεκινήσουν εργασία πριν το καλοκαίρι και γενικότερα πριν από την έναρξη της πύρινης περιόδου. Θα προσληφθούν 302 δασολόγοι-δασοπόνοι οι οποίοι θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν. Σχεδόν 4000 θα είναι οι εργάτες που προσληφθούν για την υλοτομία, οδηγοί, λογιστές κ.α.

Η απασχόληση των ωφελουμένων θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων) προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.

Η κατανομή θα γίνει με βάση βασικά χαρακτηριστικά.
  • – Επικινδυνότητα των περιοχών
  • – Συσσωρευμένη βιομάζα
  • – Έκταση των περιοχών
  • – Μηχανήματα έργων για να χρησιμοπιοιήσουν
  • – Ειδικές περιοχές προστασίας

Η κατανομή

koinofel332

koinof22

dikaiologitika.gr