Αθλητισμός

Ο Ζώς Αλεξόπουλος μιλά στο westcity.gr

Ζώης Αλεξόπουλος
 
 
 
 

Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του ΑΟ Δύμης 07 , Ζώης Αλεξόπουλος , μιλά στο westcity.gr και τον Γιάννη Γεωργακόπουλο για τα μελλοντικά πλάνα των τμημάτων, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει σε συνεργασία με την διοίκηση.

Ποια είναι τα πλάνα και η φιλοσοφία του Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 όσον αφορά την Ακαδημία της ομάδας;

Καταρχήν εμείς εξόρισμου δεν έχουμε την έννοια “Ακαδημία” στο λεξιλόγιο μας πάρα χαρακτήριζουμε την προσπάθεια μας στις μικρότερες ηλικίες ως Τμήματα Υποδομής. Η φιλοσοφία μας είναι ,έχοντας συνεχή επικοινωνία με τους γονείς να δημιουργήσουμε προσωπικότητες παιδιών που θα αγαπούν το μπάσκετ,τον αθλητισμό ,θα έχουν υγιής νοοτροπία και παιδεία. Έτσι θα αποκτήσουν αρχές και αξίες τόσο σαν αθλητές όσο και ως άνθρωποι. Το πλάνο της αθλητικής οικογένειας μας είναι μέσα από σκληρή,συστηματική, σοβαρή εργασία και πολλές αγωνιστικές εμπειρίες να μεταδώσουμε την ταυτότητα του Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 στους μικρούς αθλητές να τους μάθουμε να αγωνίζονται,να αντιλαμβάνοται τι σημαίνει συλλογικότητα ομαδικότητα και το κυριότερο να βάζουν το εγώ κάτω από το εμείς.

2. Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκονται τα Τμήματα Υποδομής ; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ;

Η ετοιμότητα μας είναι σε καλό επίπεδο άν αναλογιστούμε ότι διανύουμε τον τρίτο χρόνο λειτουργίας μας σε αυτόν τον τομέα, αλλά ωστόσο υπάρχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης . Δουλεύουμε εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση αναπτύσοντας τα Τμήματα μας(αγωνιστικά και μη) καθώς και τον αριθμό των μικρών μας αθλητών .Το Moto μας είναι: “Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 family, Όλοι για έναν και ένας για όλους”. Επίσης έχουμε ξεκαθαρίσει μεταξύ μας πως ισχύει το δόγμα “Only Basketball”, δηλαδή θα ασχοληθούμε και θα εξελιχθούμε μόνο στο άθλημα που αγαπάμε χωρίς περισπασμούς σε άλλα αθλήματα, μόνον έτσι θα έχουμε αποτέλεσμα και ποιότητα
στο έργο μας.

3. Πιστεύεις πως μέσω των Τμημάτων Υποδομής θα βγουν παιδιά που θα ενισχύσουν και την ανδρική ομαδα; Υπάρχει ταλέντο;

Αυτό αποτελεί κύριο και πρωτεύων στόχο μας,δουλεύουμε πάνω σε αυτό το πλάνο εντατικά τόσο με τον προπονητή του ανδρικού τμήματος Νίκο Παναγιωταρόπουλο όσο και με το τεχνικό επιτελείο της Διοίκησης αναπτύσοντας τα τμήματα μας . Έχουμε δώσει δείγματα γραφής με την συμμετοχή παιδιών στις προπονήσεις και στην αγωνιστική δωδεκάδα του ανδρικού τμήματος, ωστόσο θέλουμε να το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.Ο Στόχος είναι ο Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 να βασίζεται στα παιδιά του.Τέλος υπάρχει ταλέντο αλλά όπως ξέρουμε δεν αρκεί, χρειάζεται πολλή σκληρή δουλειά, υπομονή και το μυαλό μέσα στο κεφάλι μας για να το θαυμάζουμε στο γήπεδο.

4. Πως αισθάνεσαι που προπονείς μικρά παιδιά; Σου αρέσει αυτός ο ρόλος;Επίσης πως νιώθεις που η διοίκηση σου εμπιστεύθηκε τον ρόλο του επικεφαλή στα Τμήματα Υποδομής;

Μου αρέσει πάρα πολύ η επαφή με τη νέα γενιά πιστεύω ότι μπορούμε να μάθουμε πάρα πολλά από τα παιδιά αλλά και να τους διδάξουμε άλλα τόσα.Τα έχουμε ανάγκη και μας έχουν και αυτά . Υπάρχει μια εξαιρετική αλληλεπίδραση.Μου αρέσει αυτός ο ρόλος και προσπαθώ να δώσω ότι καλύτερο έχω στους αθλητές και στις αθλήτριες μας από τον πιο μικρό μέχρι τον μεγαλύτερο.
Με την Διοίκηση είμαστε ένα ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Ο “Επικεφαλής” όπως λες είναι απλώς ένας ρόλος και τίποτε παραπάνω.Έχω πολύ καλούς συνεργάτες σε όλα τα επίπεδα και η δουλειά είναι συλλογική.Στα Τμήματα Υποδομής μας είμαστε ήδη 5 προπονητές και του χρόνου θα έχουμε και άλλες προσθήκες εφόσον ο αριθμός των αθλητών μας αυξάνεται συνεχώς.Μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε τον καλύτερο τρόπο εκμάθησης στα παιδιά μας.

5. Με τι θα αισθάνεσαι γεμάτος στο τέλος; Ποιές οι προσωπικές σου φιλοδοξίες για να πεις οτι η προσπάθεια σας είναι επιτυχημένη;

Γεμάτος αισθάνομαι και τώρα, όταν φεύγουν χαρουμενα παιδιά από το γήπεδο, έτοιμα να αγωνιστούν εντός και εκτός γηπέδου, υγιή από όλες τις απόψεις. Όταν η οικογένεια μας γίνεται πηγή έμπνευσης για τους νεαρούς αθλητές και τις οικογένειές τους και μας βοηθούν να εξελιχθουμε και να μεγαλώσουμε ,προσφέροντας στον τόπο μας παράλληλα.Προσωπική μου φιλοδοξία είναι να αναπτυχθούν άρτια τμήματα σε όλες τις ηλικίες, παράλληλα να έχουμε την δυνατότητα να επανδρώνουμε το ανδρικό μας τμήμα από τους δικούς μας αθλητές.

Μεγάλη μου επιθυμία είναι να συμπληρώσουμε το κενό που υπάρχει στο γυναικείο μπάσκετ της Δυτικής Αχαΐας . Φέτος κατεβάσαμε τμήμα κορασίδων και γυναικών θεωρώ ότι θα είναι μια καλή αρχή και ότι υπάρχει μέλλον για τις αθλήτριες μας. Όλα αυτά βέβαια θα έχουν σημασία εάν και μετά από χρόνια συνεχίσουμε να είμαστε όλοι μαζί σαν οικογένεια όπως τώρα,έχοντας όλο και περισσότερα μέλη κοντά μας. Τέλος ελπίζω ο Α.Ο.ΔΥΜΗΣ 07 να είναι μια οικογένεια που όλο θα μεγαλώνει θα εξελίσσεται και θα βελτιώνεται σε κάθε τομέα.Ο Χρόνος να επιδράσει σαν δάσκαλος να μας δυναμώσει και να μας κάνει πιο σοφούς .

Φώτο από την πρόσφατη βράβευση του τμήματος παμπαίδων

Παμπαίδων