Τοπικά

Ο Σύλλογος Σαγαιΐκων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Σαγαιίκων βρέθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου:

Οι έφηβοι του χορευτικού τμήματος μας, συνοδευόμενοι από το Δ.Σ. του συλλόγου και έναν από τους δασκάλους χορού τους, βρέθηκαν στην ξενάγηση των εκθεμάτων από τη Δυτική Αχαΐα και τη συναυλία από το συγκρότημα SANCHO 003. Την εκδήλωση την οργάνωσαν από κοινού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και το διμηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον αρχαιολόγο – επιμελητή του Μουσείου Ιωάννη Μόσχο, που επικεντρώθηκε στα εκθέματα που προέρχονται από εμβληματικούς επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους της Δυτικής Αχαΐας (Τείχος των Δυμαίων, Πόρτες, Σπαλιαρέικα, Αρχαία Δύμη).

Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και έμαθαν πολύτιμες πληροφορίες για τις ρίζες τους. Ο συνδυασμός της μουσικής με τους ιδιαίτερους ήχους, κράτησε το ενδιαφέρον των παιδιών μας, τόσο για την ξενάγηση όσο και για τον ιδιαίτερο αυτό χώρο της ιστορίας και του πολιτισμού.

Ο σύλλογος μας επενδύει στο μέλλον του τόπου του δίνοντας εφόδια και κίνητρα στα παιδιά του. Πιστεύουμε ότι η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν αγαθά, που – σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα – η επίδρασή τους δεν περιορίζεται σε όσους τα «καταναλώνουν». Τα οφέλη τους διαχέονται και δρουν πολλαπλασιαστικά στο κοινωνικό σύνολο.