Τοπικά

ΝΟΔΕ Αχαΐας – Οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας δεν πείθονται

αγρότες της Δυτικής Αχαΐας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΝΟΔΕ Αχαΐας σχετικά τις ζημιές που έγιναν στους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά :

Η ολοκληρωτική, σε πολλές περιπτώσεις, καταστροφή των καλλιεργειών στη Δυτική Αχαΐα απ’ την πρόσφατη χαλαζόπτωση έχει φέρει σ’ απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς. Μεγάλες εκτάσεις με, κατά μείζονα λόγο, αμπέλια, φράουλες και οπωροκηπευτικά κυριολεκτικά αφανίστηκαν μέσα σε λίγη ώρα.

Οι αγρότες, που ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή πριν από πολλούς μήνες, δεν πείθονται απ’ την εικόνα της δήθεν άμεσης κινητοποίησης των αρχών για την καταγραφή των ζημιών. Εκείνο που άμεσα και χωρίς χρονοτριβή ζητούν είναι μια στέρεα και ειλικρινή δέσμευση περί γρήγορης καταβολής των αποζημιώσεων. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Χιλιάδες οικογένειες στη Δυτική Αχαΐα αγωνιούν σήμερα μιας και έχουν βιώσει στην καθημερινότητα τους τις στρεβλώσεις που η σημερινή κυβέρνηση έχει επιφέρει στο σύστημα των αγροτικών αποζημιώσεων. Χρονοβόρες διαδικασίες, καθυστερήσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο, περιπλοκές και τεχνάσματα, και όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο μέσος παραγωγός στην Αχαΐα και σ’ όλη την Ελλάδα πλήττεται από μια συνολικότερη πολιτική που εξανεμίζει το εισόδημα του και κάνει τον κόπο του να μην έχει αντίκρισμα.

Η ΝΟΔΕ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει την συμπαράσταση της στους πληγέντες αγρότες, παρακολουθεί από στενά όλες τις διαδικασίες και, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, πιέζει ήδη ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο.