Τοπικά

Η GD Infrastrutture προσωρινός ανάδοχος για την 8η εργολαβία της Πατρών – Πύργου

Φωτο Αρχείου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν βρίσκονται Αχαΐα και Ηλεία στην έναρξη της πολυπόθητης Πατρών – Πύργου, μετά το κλείσιμο του κύκλου των αναθέσεων. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να οριστικοποιηθεί ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι, να μη χαθεί χρόνος και να εγκριθεί η χρηματοδότηση. Ελπίζεται, όμως, ότι έχει ανάψει πλέον πράσινο φως σε όλα τα επίπεδα.

Η ιταλική κατασκευαστική εταιρεία «GD Infrastrutture» είναι ο προσωρινός μειοδότης από χθες, Τετάρτη μεσημέρι, της 8ης και τελευταίας εργολαβίας του νέου αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου, στο τμήμα Πάτρα (Μιντιλόγλι) – Δυτική Αχαΐα (ΒΙΠΕ Πατρών). Ο τελευταίος διαγωνισμός, ενόψει και της επικείμενης έγκρισης του φακέλου μεγάλου έργου από την Κομισιόν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), συγκέντρωσε χθες το ενδιαφέρον πολλών τεχνικών εταιρειών. Μειοδότης βγήκε από τη διαδικασία η «GD Infrastrutture» με έκπτωση 52,4%.

Το έργο είχε προενταχθεί από τον περασμένο Οκτώβριο στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με το ποσό των 355,60 εκ. ευρώ. ενώ η έκπτωση (μέσος όρος) και στα 8 τμήματα είναι πλέον 52,9%.

Η δημοπράτηση της 8ης εργολαβίας έφερε τους «Ιταλούς» (σ.σ. στην χώρα μας συνεργάζονται με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου (πρ. «Μηχανική») ως προσωρινούς αναδόχους σε δύο τμήματα του νέου αυτοκινητοδρόμου. Με την ολοκλήρωση και της 8ης εργολαβίας, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της «προσυμβατικής» λεγόμενης περιόδου, με την υπογραφή των συμβάσεων και την έναρξη της κατασκευής να αναμένεται μέσα στο 2018, πιθανώς και μέσα στο καλοκαίρι.