Τοπικά

Την Άρλα επισκέφθηκε ο Γιώργος Μαυραγάνης

Γιώργος Μαυραγάνης παρέμβαση , γειτονιά της Παντάνασσας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Επίσκεψη στην Άρλα της Δυτικής Αχαϊας πραγματοποίησε ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης…

…προκειμένου να ενημερωθεί από κατοίκους και επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα παραγωγής για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου Σεπτεμβρίου καθώς και για τα θέματα που τους απασχολούν γενικότερα.

Ο Γ. Μαυραγάνης διασπίστωσε την οικολογική ζημιά που προκάλεσε στο φυσικό περιβάλλον το πέρασμα της φωτιάς. Οι κάτοικοι και μέλη του αγροτικού κόσμου επεσήμαναν στον πρώην Υφυπουργό ότι περιμένουν ακόμα να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις που μοίραζαν απλόχερα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στελέχη τους για άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων και αποκατάσταση της φυσικής και επαγγελματικής καταστροφής που υπέστησαν. Έξι μήνες μετά η πολιτεία είναι απούσα, ενώ δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση στους κατοίκους ούτε για τις ζημιές στο φυσικό και ζωϊκό κόσμο, ούτε και για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων.

Ο Γ. Μαυραγάνης χαρακτήρισε απράδεκτη την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση και χορηγήση αποζημιώσεων στους πληγέντες και επαίνεσε κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής που προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα χωρίς να έχουν την παραμικρή βοήθεια από το κράτος. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τους τοπικούς φορείς για να κινηθούν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων, ιδιαίτερα για τους πληγέντες που έχουν χάσει τις περιουσίες τους και για εκείνους που είδαν να μηδενίζεται το αγροτικό εισόδημά τους εξαιτίας της καταστραφικής πυρκαγιάς.

Τέλος, υπενθύμισε στους αγρότες και κτηνοτρόφους ότι ο ίδιος ως υφυπουργός είχε πετύχει τη θέσπιση ενός χαμηλότατου συντελεστή φορολογίας 13% για όσα από τα αγροτκά και κτηνοτροφικά εισοδήματα φορολογούνταν το οποίο σε συνδυασμό με τις χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές δημιούργησε ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέτρεψε αυτό το πλαίσιο επιβάλλοντας υψηλή φορολογία και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Η ΝΔ και πάλι θα φροντίσει να μειωθεί η φορολογία και το ασφαλιστικό βάρος προκειμένου να μπορέσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να αντέξουν αλλά και να αναπτυχθούν δίνοντας ώθηση σε αυτόν τον καθοριστικό κλάδο της οικονομίας της χώρας.