Τοπικά

Αλέκος Θανόπουλος – Συνέντευξη στο westcity.gr

Αλέκος Θανόπουλος
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Είναι επιτακτική η ανάγκη ολοκληρωμένης μελέτης αντιπλημμυρικής θωράκισης και κατασκευής του φράγματος Πείρου – Παραπείρου», δήλωσε στο «westcity» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Δυτικής Αχαΐας Αλέκος Θανόπουλος , τονίζοντας τις μεγάλες καταστροφές που άφησε πίσω του ο χειμώνας στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Ερ. : Πως κύλησε ο φετινός χειμώνας για τους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας;

Α.Θ. : O χειμώνας είχε βροχές συνεχόμενες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. Καταρχάς, καταστράφηκαν υπαίθρια κηπευτικά ενώ δυσκολίες αντιμετώπισαν και κτηνοτρόφοι που αναγκάστηκαν να έχουν τα ζώα τους κλεισμένα μέσα λόγω των ισχυρών βροχών. Πιο συγκεκριμένα, είχαμε ζημιές σε καλλιέργειες πατάτας, παρατηρήθηκε σιψηριζία στα φυτά και γενικά ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής σάπισε.

Ερ. : Θα συμμετέχετε στις αγροτικές κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται;

Α.Θ.: Βρισκόμαστε σε αγωνιστιό αναβρασμό. Το επόμενο διάστημα θα καθοριστούν οι κινητοποιήσεις διότι υπάρχουν αρκετά και σοβαρά προβλήματα ανά περιοχές της χώρας. Οι αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οδηγούνται σε αφανισμό…

Ερ. : Ποια έργα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα;

Α.Θ.: Υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε έργα υποδομής και προστασίας της ζωής και της περιουσίας των αγροτών. Ελλείψεις για τις οποίες οι ευθύνες βαραίνουν τόσο τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, όσο και τη σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Ιδιαίτερα ανησυχούμε για τον μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων λόγω της έλλειψης έργων, που πρέπει να γίνουν ωστόσο άμεσα. Είναι επιτακτική η ανάγκη μιας ολοκληρωμένης μελέτης αντιπλημμυρικής θωράκισης. Πάνω απ’ όλα οφείλουν οι τοπικοί φορείς να θέσουν σε άμεση προτεραιότητα το έργο του Πείρου – Παραπείρου, το οποίο θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς καθώς θα επιφέρει μείωση του κόστους παραγωγής.

Ερ. : Είστε ικανοποιημένος από το έργος της δημοτική αρχή του Χρ. Νικολάου;

Α.Θ.: Το έργο της δημοτικής αρχής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας είναι ελλιπές. Εκτιμώ ότι η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της κοινωνίας μας. Παρά τις ζημιές που άφησε πίσω του ο φετινός χειμώνας αλλά και οι μεγάλες καταστροφές που άφησαν οι φωτιές του περσινού καλοκαιριού δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη υποστήριξη στους πληγέντες. Πέρα από ημίμετρα, δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό. Επίσης, οι αγροτικοί δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση. Οι αγρότες δεν μπορούν να μεταβούν με ευκολία στις περιουσίες τους και η καθημερινότητά τους ολοένα και δυσκολεύει!