Τοπικά

ΑΚΙΔΑ – Σχετικά με τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ

λογαριασμούς της ΔΕΥΑ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σχετικά με τα “εγκεφαλικά” όταν ανοίγετε τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ

Οι λογαριασμοί επιβαρύνονται με ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΓΩΝ 80% που υποτίθεται πως κάνει η ΔΕΥΑ! ΓΙΑ ΚΑΘΕ 100 ΕURO αξία κατανάλωσης νερού πληρώνουμε 80 ΕURO καπέλο +ΦΠΑ 24%. Με βάση το άρθρο 11 παρ. 1 του ν. 1069/1980 εχει επιβληθεί ως «πρόσθετο ειδικό τέλος» υπολογιζόμενο σε ποσοστό 80% επί της αξίας του καταναλισκομένου ύδατος, για μελέτη και κατασκευή έργων των ΔΕΥΑ !!

Ερωτήματα γιατί το πράγμα σηκώνει ΚΑΙ ζήτηση που δεν σταματάει εδώ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ:

Πρόκειται για τέλος που επιβλήθηκε σε λογαριασμούς της ΔΕΥΑ που έχουν εκδοθεί μεσοσταθμιστικά, χωρίς πραγματικές μετρήσεις.Η αξία του νερού θα πρέπει να υπολογίζεται επί της πραγματικής κατανάλωσης νερού δηλαδή με βάση τον όγκο κατανάλωσης ύδατος ο οποίος προκύπτει από τις ενδείξεις του υδρομέτρου για κάθε υδροδοτούμενο από τη ΔΕΥΑ ακίνητο και όχι επί πλασματικής κατανάλωσης , οριζόμενης από τη ΔΕΥΑ. Με τι τρόπο θα επιστραφούν τα χρήματα που κακώς έχουν εισπραχθεί;

Ποιά έργα έχει κάνει η ΔΕΥΑ με δικούς της πόρους; (Για το έργο της αποχέτευσης του Αλισσού έχει χρηματοδοτηθεί αλλά και για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο πάλι έχει χρηματοδοτηθεί).Ενώ τα αντλιοστάσια που διαχειρίζεται(;;;) ελέγχεται κατά πόσο είναι στην ιδιοκτησία του δήμου ή της ΔΕΥΑ ειδικά την περίοδο που έχουν βγει λογαριασμοί 2015-2016.Ως εκ τούτου επιβαρύνει παράνομα τους πολίτες γι έργα που έχει ήδη χρηματοδοτηθεί!
Οι δημότες πληρώνουν ένα “ανταποδοτικό” τέλος για ανύπαρκτα έργα προκειμένου να πληρώνονται οι μισθοί των “δικών μας” και τίποτα παραπάνω γιατί το έργο της ΔΕΥΑ είναι ανύπαρκτο.

Το χειρότερο είναι πως ενώ θα έπρεπε να υπάρχει χρηματοδότηση στους δήμους για την κατασκευή ύδρευσης και αποχέτευσης από εθνικούς και κοινωνικούς πόρους επιβάλλεται τέλος με το οποίο οι δημότες πληρώνουν από την τσέπη τους τη διαχείριση του νερού και μάλιστα στη Δυτική Αχαΐα χωρίς αντίκρισμα !!

Και μην βιαστούν να μας πουν πως τους επιβλήθηκε το τέλος από “πάνω” γιατί μπορούν να το καταργήσουν με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ!!