Τοπικά

Αθηνά Τραχήλη: Ευκαιρία να δει ο κ. Τσίπρας τα λάθη του στην Αχαΐα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την Πάτρα…

…την Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα μόνο με όρους επικοινωνιακούς, με όρους προσπάθειας των κυβερνώντων να εξωραΐσουν την εικόνα τους σε μια περιοχή που έχει καταβαραθρωθεί απ’ την ατελέσφορη, καταστρεπτική και αδιέξοδη πολιτική τους, μπορεί να μεταφραστεί.

Αυτό επεσήμανε το πρωί του Σαββάτου, σε δήλωση της, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη. Προσθέτοντας ότι απ’ την έλευση του πρωθυπουργού και των υπουργών του «δεν πρόκειται να γίνουμε σοφότεροι για τα τοπικά και περιφερειακά προβλήματα, αν εξαιρέσει κανείς τις γνώριμες σ’ αυτές τις περιπτώσεις εξαγγελίες και τις δηλώσεις καλών προθέσεων που, εν τούτοις, ξεχνιούνται αμέσως μόλις αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα».

«Θα είχε, πράγματι, μεγάλη σημασία και πολιτική βαρύτητα αν οι επισκέψεις αυτές είχαν απολογιστικό χαρακτήρα. Αν, δηλαδή, ήταν το μέσο ώστε η κυβέρνηση να πει στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδος πόσα εκ των υπεσχημένων της λύθηκαν, υλοποιήθηκαν ή έστω δρομολογήθηκαν», σημείωσε η κ. Τραχήλη. Σημειώνοντας ότι «αντ’ αυτών, το πιθανότερο είναι ότι θ’ ακούσουμε ξανά τις ίδιες υποσχέσεις, τις ίδιες υπεκφυγές, τα ίδια φραστικά σχήματα, τις ίδιες δήθεν δεσμευτικές εξαγγελίες. Διότι εδώ και τρία χρόνια η στασιμότητα στην Δυτική Ελλάδα είναι οφθαλμοφανής. Κανένα νέο έργο με κυβερνητική σφραγίδα, καμία ουσιαστική πρωτοβουλία ενίσχυσης των πολιτών, τίποτα που να υπαινίσσεται μια μικρή πρόοδο. Εκτός κι αν η κυβέρνηση εκλαμβάνει ως πρόοδο την διαχείριση έργων που κάποτε με σθένος αντιμαχόταν».

«Παρ’ όλα αυτά είναι θετικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έρχονται στην περιοχή», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη. «Ίσως έτσι δουν από κοντά πως ζουν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, πόσες συνέπειες έχει στην καθημερινότητα τους η πολιτική που ακολουθούν, πόσες ανάγκες υπάρχουν και ποιο είναι το αποτέλεσμα των επιλογών τους».