Τοπικά

Η πρόεδρος του Κάτω Αλισσού Θεώνη Κελάμη μιλά στο “westcity”

Θεώνη Κελάμη
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η πρόεδρος του Κάτω Αλισσού Θεώνη Κελάμη μιλά στο “westcity” και την Αντυ Μαγνησαλή , για τα έργα που έχουν γίνει στον Αλισσό αλλά και για όσα περιμένουν να υλοποιηθούν εντός του 2018. Επίσης, αναφέρθηκε και στη συνεργασία της με το Σύλλογο Αλισσαίων «Πείρος».

-Τα αιτήματά σας, αναφορικά με τα έργα που πρέπει να γίνουν στον Αλισσό, έχουν ικανοποιηθεί από τη δημοτική αρχή;

Οφείλω να πω, καταρχάς, ότι είμαστε ικανοποιημένοι από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και τη συνεργασία που έχουμε, ωστόσο περιμένουμε να υλοποιηθούν και ορισμένες δεσμεύσεις. Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου μας έχει υποσχεθεί ότι εντός του 2018 θα κατασκευαστεί ο φωτισμός στην είσοδο του χωριού. Υπάρχει πρόβλημα, επίσης, με το πεζοδρόμιο έξω από το νηπιαγωγείο και ελπίζουμε οι εργασίες αποκατάστασης να ξεκινήσουν άμεσα. Τέλος, είναι σημαντικό να γίνουν γρήγορα και τα έργα οδοποιίας.

-Έχετε ουκ ολίγες φορές συνεργαστεί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλισσαίων «Πείρο». Πως κρίνεται τη δράση του συλλόγου;

Πράγματι, συνεργαζόμαστε άριστα με τα μέλη του Δ.Σ. του «Πείρου». Έχουμε φτιάξει από κοινού πολλά πράγματα στο χωριό μας και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Πιστεύω ότι μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά έργα σ’ ένα τόπο. Ο «Πείρος» σέβεται το θεσμό της προέδρου, βρίσκεται πάντα σε συνεννόηση μαζί μου και ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό θέμα, αντίθετα υπάρχει αλληλοβοήθεια, πάντα για το καλό των χωριών μας.

-Ποιες είναι οι επόμενες εκδηλώσεις που θα γίνουν στον Αλισσό με τη συνεργασία σας;

Οι εκδηλώσεις είναι πολλές. Οι πιο κοντινές είναι η συμμετοχή μας στο καρναβάλι της κάτω Αχαγιάς με το γκρουπ οι «μεταλλαγμένοι». Ενώ, την καθαρά Δευτέρα περιμένουμε τον κόσμο να διασκεδάσουμε στην παραλία κάτω Αλισσού με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορό…

Τι σκέφτεστε για το μέλλον…

Η αλήθεια είναι ο Αλισσός έχει αλλάξει όψη από αισθητική πλευράς. Ωστόσο, θέλω να γίνουν περισσότερα έργα στο χωριό μας και γι αυτό παλεύουμε, όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά. Από την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ για να ομορφύνουμε στο μέλλον όσο μπορούμε τον τόπο που αγαπάμε και μέσα από τις παρεμβάσεις μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συγχωριανών μας…