Τοπικά

Ελένη Μπεζεριάνου : Πρόβλημα με την καθαριότητα – Διάχυτη η δυσοσμία στον Αλισσό

Ελένη Μπεζεριάνου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Συνέντευξη στο westcity.gr

Για το πρόβλημα με την καθαριότητα και τη διάχυτη δυσοσμία σε πολλά σημεία μίλησε η πρόεδρος του Άνω Αλισσού Ελένη Μπεζεριάνου στο “westcity” και την Άντυ Μαγνησαλή τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η τοπική κοινότητα με περισσότερους κάδους αλλά και να ευαισθητοποιηθεί ο κάθε δημότης ξεχωριστά και να «φροντίζει» τον τόπο του.  Πρόσφατα είχαμε καταγράψει στο westcity την Κραυγή αγανάκτησης της Προέδρου (σχετικό άρθρο)  , να ζητά ένα κάδο από την αρμόδια αντιδημαρχία . Παράλληλα, η κ. Μπεζεριάνου μίλησε για τα έργα οδοποιίας και τις πολλές εκδηλώσεις που γίνονται στον Αλισσό!

-Μιλήστε μου για ένα θέμα που σας έχει απασχολήσει αρκετά στον Άνω Αλισσό;

Θα σας μιλήσω για την καθαριότητα, διότι είναι ένα θέμα που με στεναχωρεί ιδιαίτερα. Δυστυχώς, υπάρχει ελλιπή καθαριότητα από την πλευρά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας τόσο στον τρόπο που γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων όσο και από τη μη ύπαρξη αρκετών κάδων. Υπάρχουν λίγοι κάδοι απορριμμάτων σε σύγκριση με τον πληθυσμό της περιοχής. Βέβαια, εκτός από το Δήμο ευθύνες έχει ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά. Δηλαδή, οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να φροντίσουμε την καθαριότητα του τόπου μας.

Για παράδειγμα, μπορούμε να μη γεμίζουμε έναν κάδο ασφυκτικά με σκουπίδια αλλά να περπατάμε λίγα μέτρα και να τα εναποθέτουμε στον επόμενο κάδο ούτως ώστε να μην προκαλείται δυσοσμία. Σε κάθε περίπτωση, τη μεγαλύτερη ευθύνη την κατέχει η δημοτική αρχή, η οποία οφείλει να μας προμηθεύσει με περισσότερους κάδους και οι εργαζόμενοι να καθαρίζουν όλα τα σημεία που συλλέγονται σκουπίδια. Έτσι, θα ομορφύνουμε την εικόνα των χωριών μας και κατ’ επέκταση όλου του Δήμου!

-Πρόσφατα είχατε συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ποιος ο σκοπός της επίσκεψής τους στον Αλισσό;

Επισκέφθηκαν την περιοχή μας με αφορμή ορισμένα έργα οδοποιίας που πρέπει να γίνουν άμεσα. Τους υπέδειξα τα σημεία που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και χρήζουν άμεσης κατασκευής.

-Είστε ικανοποιημένοι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος;

Θα έλεγα ότι αισθανόμαστε ξεχασμένοι… Περιμέναμε περισσότερα από τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες. Τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Ιδιαίτερα η κατάσταση των επαρχιακών δρόμων που με την πρώτη κακοκαιρία μετατρέπονται σε τεράστιες λίμνες με αποτέλεσμα να καταστρέφονται και περιουσίες. Επίσης, παρατηρώ με λύπη μου ότι δεν γίνεται τίποτα ούτε στην Παλαιά Εθνική Οδό αναφορικά με τον καθαρισμό των χορταριών και την εν γένει εικόνα του δρόμου.

-Παρατηρούμε μια έντονη Πολιτιστική δράση στον Αλισσό…

Πράγματι, έχουμε ενεργούς και δραστήριους συλλόγους που πραγματοποιούν πολλές όμορφες εκδηλώσεις. Έχω συνεργαστεί πολλές φορές με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλισσαίων «Πείρο» και με άλλους συλλόγους του χωριού! Στηρίζω όλες τις προσπάθειες και χαίρομαι που ο Αλισσός έχει καταφέρει να προσελκύσει κόσμο από κάθε γωνιά της Αχαΐας!