Τοπικά

Μελέτες εντός κι εκτός Κάτω Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μετά την έγκριση χρηματοδότησης…

…του περιφερειακού επαρχιακού δρόμου Κάτω Αχαΐας-Αράξου με 6,3 εκατ. ευρώ, τα θεσμικά όργανα του δήμου επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε το έργο να μην μείνει κι άλλο πίσω.

Η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, θα συνεδριάσει τη Δευτέρα (2μ.μ) στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να δώσει το “πράσινο φως” για τον αποχαρακτηρισμό τμημάτων της παλιάς εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, το ίδιο και του δρόμου που αφορά στο μεγάλο οδικό έργο, με έμφαση τμήματα εντός Σχεδίου Πόλης Κ. Αχαΐας, αλλά κι εκείνα τα σημεία που απαιτείται τροποοίηση και χαρακτηρισμός τους ως δημοτικές οδοί, στο ύψος της Απ. Ανδρέου και του Αράξου.

Θεωρείται, ως το πλέον σημαντικό έργο βελτίωσης του δρόμου που ενώνει την Κ. Αχαΐα με το αεροδρόμιο του Αράξου, αφού θα καταστεί πιο προσβάσιμος και για λόγους τουριστικούς, διασχίζοντας το «φιλέτο» του δήμου εξυπηρετώντας το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό της 116 Π.Μ αλλά και του αερολιμένα.

Σκοπός είναι η νέα οδός να μην διέρχεται από πολλούς οικισμούς, επιβαρύνοντάς με κίνηση – τριπλάσια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες – και ν’ αρθεί η όποια επικινδυνότητα”, ωστόσο το κατά πόσο αυτή θα περάσει περιφερειακά (π.χ από Καλαμλακι και Αραξος) θα κριθεί σε κατά τόπους διαβουλεύσεις με τις τοπικές κοινωνίες.

Η δημοπράτηση εκτιμάται εντός του 2019.

Τη Δευτέρα η Ε.Π.Ζ θα ληφθούν αποφάσεις και για αναβάθμιση της προσβασιμότητας των ΑμΕΑ σε παραλίες, όπως και για τη μελέτη κυκλοφοριακού σχεδιασμού της Κ. Αχαΐας

Νωρίτερα (12μ.μ) η Δημοτική Κοινότητα Κ. Αχαΐας, θα έχει εξετάσει αυτή, νέα οικόπεδα για μίσθωση από το δήμο και νόμιμο πάρκινγκ, αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους σε ότι αφορά την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

pelop.gr