Αθλητισμός

Κοπή πίτας για τον Έσπερο ΑΟΠΑ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο κατάμεστο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο «Παναγιά Αλεξιώτισσα»…

…η οικογένεια του Έσπερου ΑΟΠΑ και των Νέων Έσπερου ΑΟΠΑ έκοψε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε πανηγυρικό κλίμα.

Κ. ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ: «ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ»

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Έσπερου ΑΟΠΑ, Κώστας Μαρλαφέκας, τόνισε: «Θα μπορούσα να πω πολλά για το 2017 που έφυγε, αλλά αυτό που θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το μέλλον και όχι το παρελθόν, που έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε.

Όμως εμείς στον Έσπερο ΑΟΠΑ με οδηγό το παρελθόν πορευόμαστε χρόνια τώρα στο μέλλον. Μας ενδιαφέρει περισσότερο το ταξίδι και όχι η Κατηγορία, που για εμάς ποτέ δεν αποτέλεσε την Ιθάκη ούτε τον ιδανικό προορισμό.

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις» έλεγε ο Καβάφης και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος μας στον Έσπερο ΑΟΠΑ. Τα παιδιά μας, να δοκιμάζονται, να ξεπερνούν δυσκολίες, να αποκτούν γνώση, να χαίρονται και να χαιρόμαστε και εμείς μαζί τους.

Ο Σύλλογός μας και το 2018 θα συνεχίσει την πορεία του με στόχο να αναδείξει αθλητές από την ακαδημία μας με σωστή παιδεία, αθλητική και αγωνιστική νοοτροπία.

Θέλουμε να υποστηρίζουμε και να εντάσσουμε στο Σύλλογο και στο πρόγραμμά μας μικρά παιδιά που έχουν ταλέντο, σωματικές προδιαγραφές και μπασκετική ικανότητα από την ευρύτερη περιοχή. Εξασφαλίζουμε στους νέους ποιότητα στο γήπεδο με προπονητική και επιστημονική υποστήριξη έχοντας στο δυναμικό μας ικανούς προπονητές και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής για να διδάξουν τα παιδιά μας πρώτα απ’ όλα το σεβασμό στο παιχνίδι. Να τα μάθουν να συνεργάζονται για το κοινό καλό και να βάζουν την ομάδα και τη συνεργασία πάνω απ’ τον εαυτό τους.

Επενδύουμαι στο ταλέντο και τη σωστή συμπεριφορά και όχι σε πρόσκαιρα αποτελέσματα ή μια διάκριση στα ηλικιακά πρωταθλήματα, μίνι, παίδων εφήβων, νεανίδων, κορασίδων, χωρίς να υπάρχει προοπτική. Ξέρουμε ότι είναι ρίσκο, ότι απαιτείται διορατικότητα, ότι το κόστος είναι μεγάλο, αλλά η φιλοσοφία μας δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να στηριζόμαστε σε όλα τα επίπεδα σε παιδιά που έχουν γαλουχηθεί με τις δικές μας αρχές.

Βασικός κανόνας του Συλλόγου μας είναι ότι κανένας μας δεν αξίζει μόνος του τόσο, όσο αξίζουμε όλοι μαζί σαν ομάδα.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τα παιδιά, τους γονείς που μας τα εμπιστεύονται και σαν γονιός γνωρίζω καλά ότι τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη περιουσία για τον κάθε έναν, τους προπονητές μας, τους αθλητές, τους συνεργάτες. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ πιο δυνατοί και γεμάτοι από τα παιδιά μας και την πρόοδό τους».

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Βραβεύτηκαν αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου για τις επιδόσεις τους στο σχολείο. Συγκεκριμένα η Αγγελική Μπούσια και ο Νίκος/Ευάγγελος Μπέτσος που είχαν την υψηλότερη βαθμολογία στην Α’ Γυμνασίου, η Ολγα Γιαννοπούλου, ο Αλέξανδρος Σταθόπουλος και ο Δημήτρης Μήτταρης που είχαν την υψηλότερη βαθμολογία στη Β’ Γυμνασίου, η Ευαγγελία Νάτσκου και η Μαριάννα Δημοπούλου, που είχαν τη υψηλότερη βαθμολογία στη Γ’ Γυμνασίου, η Δέσποινα Τσιακμά και ο Αγγελος Αλεξίου που είχαν την υψηλότερη βαθμολογία στην Α’ Λυκείου και ο Τίτος Τριανταφύλλου που είχε την υψηλότερη βαθμολογία στη Β’ Λυκείου. Για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βραβεύτηκαν οι Νίκος Αβραντινής (Μηχανικών Η.Υ. Πάτρας), Άγγελος Αποστολόπουλος (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕΙ Πάτρας), Λεωνίδας Καλογιάννης (Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΙ Μεσολογγίου), Αλέξανδρος Κουτσούκος (Μηχανικών Η.Υ. Ιωαννίνων), Θανάσης Κυριακόπουλος (Νομική Θεσσαλονίκης), Σπύρος Λαγοπάτης (Ιατρική Πάτρας), Δημήτρης Σκούτας (Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας), Κωνσταντίνος Τεπετές (Μηχανικών Η.Υ. Ιωαννίνων), Αγγελος Τσαουρδάς (Οικονομικών Επιστημών Πειραιά), Νίκος Τσιακμάς (ΤΕΦΑΑ Τρικάλων).

Ακόμη βραβεύτηκε η ομάδα κορασίδων για την παρουσία της για 3η σερί χρονιά στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία κατέλαβε την 4η θέση, που ήταν η υψηλότερη από κάθε άλλη της επαρχίας. Την ομάδα αποτελούσαν οι Μαρία Αναγνωπούλου, Αγγελική Αργυροπούλου, Δέσποινα Γιαννακοπούλου, Αναστασία Μπαλάση, Αγγελική Μπούσια, Ευαγγελία Νάτσκου, Αρτεμις Ράγκου, Βαρβάρα Ρεκουνιώτη, Αννα Τζελέπη, Ιωάννα Τραγουστή, Δέσποινα Τσιακμά, Διονυσία Ψυρρή. Προπονητής ήταν ο Χρήστος Παπαγιαννόπουλος.

Παράλληλα βραβεύτηκαν για την παρουσία τους στα Εθνικά μας συγκροτήματα το 2017 οι Νίκος Μιχαλόπουλος (Κλιμάκιο Νότου Παίδων), Πέτρος Ράγκος (συμμετοχή στο τουρνουά «Καπαγέροφ»), Ευαγγελία Νάτσκου (Παγκορασίδων), Ιωάννα Τραγουστή (Κορασίδων).

Τέλος βραβεύτηκε ο παίκτης των Νέων Εσπερου ΑΟΠΑ, Αντώνης Πανόπουλος, ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο τάε κβον ντο.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Για τις διεθνείς διακρίσεις τους σε διαγωνισμούς ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού βραβεύτηκαν οι Ασημάκης Φωτήλας, Κωνσταντίνος Βαφέας, Μάριος/ Κανέλλος Καραγεωργόπουλος, Γιώργος Ντούβας και ο Θοδωρής Βαφέας, ο οποίος συμμετείχε με την ομάδα του Γυμνασίου του σε διαγωνισμό ρομποτικής και κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο σύμβουλος Δημάρχου Πατρέων σε θέματα αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η και γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, ο ταμίας της ΕΣΚΑ-Η, Δημήτρης Ρόζης, ο πρόεδρος του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, ο πρόεδρος του Απόλλωνα Φίλιππος Καμίσης, ο πρόεδρος της Απολλωνιάδας, Βασίλης Βλασταράς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών της ΕΣΚΑ-Η, Νίκος Κωστής, εκπρόσωποι φορέων, πολιτικών και αθλητικών αρχών κ.α.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΦΛΟΥΡΙΑ

Οι τυχεροί της πίτας, στους οποίους έτυχαν με κλήρωση τα φλουριά που αντιστοιχούσαν σε δώρα ήταν ο Στέφανος Αγγελής, ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος, ο Αλέξανδρους Μαλούσι, η Ανδριάνα Κρουστάλη και η Ευαγγελία Φλωράτου.