Τοπικά

Γέφυρα αντίδρασης για το λουκέτο της Γ’ ΔΟΥ Πατρών από την Δ. Αχαΐα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σημαία» διαμαρτυρίας, για το επικείμενο λουκέτο της Β’-Γ’ ΔΟΥ Πατρών…

…στην οποία υπάγεται τα τελευταία χρόνια η περιοχή, σηκώνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, η ηγεσία του οποίου ξεκίνησε σειρά επαφών για την αποτροπή του, κάτι που επισήμως θα εντείνει, φέρνοντας το κρίσιμο θέμα και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την προσεχή Τετάρτη.

Μία πρώτη επαφή με τη νέα πραγματικότητα την οποία σχεδιάζει να επιβάλει στον φορολογικό χάρτη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, έγινε προχθές, κατά την επίσκεψη στο Δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας, του μέχρι τώρα διευθυντή της εφορίας Παναγιώτη Τζόλα, ο οποίος και συζήτησε με τον δήμαρχο Χρήστο Νικολάου το «σενάριο» της ΑΑΔΕ και το συνδεδεμένο με τη ΔΟΥ, Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) που λειτουργεί εκεί, εξυπηρετώντας χιλιάδες δημότες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο ΓΕΦ, προβληματίζει τη δημοτική αρχή, κάτι που τόσο ο κ. Νικολάου όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηλίας Καραμπελιάς μετέφεραν στον κ. Τζόλα, εκφράζοντας την αγωνία του για το ενδεχόμενο «κλείσιμο» της Γ’ ΔΟΥ.

Αν και κάτι τέτοιο δεν συμπαρασύρει απόλυτα το Γραφείο, θεωρείται βέβαιο πως θα επέλθει -για άγνωστο χρονικό διάστημα- δυσλειτουργία, πριν αυτό πιθανά διασυνδεθεί με την Α’ ΔΟΥ, ως η εναπομείνασα σε επίπεδο πρωτεύουσας του Νομού.

Η ΑΓΩΝΙΑ

«Το κλείσιμο της Β’-Γ’ Εφορίας θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των δημοτών μας, όπως και του Δήμου Ερυμάνθου. Δεν καταλαβαίνουμε και δεν μπορούμε να δεχθούμε το γιατί εφόσον εξυπηρετεί πολίτες απομακρυσμένων περιοχών μας, θα πρέπει τώρα να εξαναγκαστούν στο να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για τις υποθέσεις τους» λέει στην «Π» ο δήμαρχος.

Ετσι, ο κ. Νικολάου θα εισηγηθεί προσωπικά στο ΔΣ την έκδοση ψηφίσματος κατά της υλοποίησης του αρνητικού πλάνου στην ΑΑΔΕ, παρότι στις 11 Δεκεμβρίου, βραβεύτηκε, με γνώμονα την αναγνώριση της συνεισφοράς στο συνολικό έργο της υπηρεσίας, όπως αυτό αποτυπώνεται στους στρατηγικούς της στόχους.

pelop.gr