Αθλητισμός

Ντίνος Χρυσανθακόπουλος: “Θα γίνουμε πιο μαχητικοί για την παραμονή”

Α1 ΕΣΚΑ-Η , Ολυμπιάδα
 
 
 
 

Ο Ντίνος Χρυσανθακόπουλος , μιλά στο westcity.gr

Ο Ντίνος Χρυσανθακόπουλος ηγείται στο σκοράρισμα στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η για την Δύμη, αποτελώντας έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες στην κατηγορία. Ο γκαρντ της ομάδας του Νίκου Παναγιωταρόπουλου “άνοιξε τα χαρτιά του” για την πορεία της Δύμης. Μίλησε για την δύσκολη συνέχεια και τοποθετήθηκε για ενδιαφέροντα ζητήματα. Εκτιμά ότι οι “μπλε” θα τα δώσουν όλα μέχρι τέλους, με σκοπό να υλοποιήσουν τον στόχο της παραμονής.

Η παρθενική σας σεζόν στην Α1 ΕΣΚΑ-Η δεν σας έχει φέρει τύχη μέχρι ώρας. Η ομάδα με 2 νίκες σε 11 παιχνίδια θα παλέψει για την παραμονή. Που οφείλεται η μέχρι τώρα μέτρια πορεία σας, παρότι το ρόστερ έχει δυνατότητες.

Ντίνος Χρυσανθακόπουλος : «Ξεκάθαρα στην απειρία. Είμαστε στην Α1 ΕΣΚΑ-Η με ένα ροστερ από το οποίο τα περισσότερα παιδιά παίζουν για πρώτη φορά στην κατηγορία. Ο κόουτς μαζί με την διοίκηση (που και αυτοί είναι για πρώτη φορά στην Α1) θέλησαν να δώσουν την ευκαιρία στους παίκτες που ανέβασαν την ομάδα να αποδείξουν ότι το άξιζαν. Οπότε νομίζω ότι η απειρία έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στον πρώτο γύρο. Αυτό φαίνεται , καθώς χάσαμε  πολλά παιχνίδια στο τελευταίο 10 λεπτό ή στα τελευταία λεπτά.»

Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος και ποιες ομάδες θεωρείς έκπληξη και απογοήτευση, με το πέρας των πρώτων 11 αγώνων;

Ν.Χ.: «Νομίζω το επίπεδο είναι ανεβασμένο καθώς υπάρχουν 3 νησιά πολύ δυνατά, επίσης 3 ομάδες που χρησιμοποιούν παίκτες μεγαλύτερων κατηγοριών, οπότε αμέσως πάμε στις 6 πολύ καλές ομάδες.

Επίσης παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Παναχαϊκή, Ολυμπιάδα συν τον Αίολο που είναι οργανωμένο σωματείο και οι ομάδες κάτω από την μέση που έχουν στην διάθεση τους παίκτες που έχουν παίξει χρόνια ακόμα και σε εθνικές κατηγορίες όπως πχ ο Σταυρουλάκης (Αραχωβιτικα), Λυμπέρης (Αγυιά).

Απογοήτευση μέχρι τώρα ο είναι ο Ολυμπιονικης. Νομίζω έχει ροστερ πολύ καλό (αν και ελπίζω να μην το δείξει με εμάς).»

Είσαι ο πρώτος σκόρερ της Δύμης και μέσα στους 10 καλύτερους σκόρερς του πρωταθλήματος. Πως αισθάνεσαι για αυτό το επίτευγμα;

Ν.Χ.: «Αυτό που με ικανοποιεί και μου άρεσε πάντα από όταν ξεκίνησα είναι να μπορώ να προσαρμόζομαι σε ότι μου ζητάει ο κάθε προπονητής, είτε με βάζει στην θέση 1,2,3 ή 4 είτε μου ζητάει να σκοράρω είτε να δημιουργώ.

Πιστεύω ότι συνήθως το καταφέρνω, πάντως αν δεν συμβαδίζει η απόδοσή μου με τους στόχους της ομάδας δεν λέει και πολλά πράγματα και φέτος αυτό συμβαίνει.»

Τι να περιμένουμε από την Δύμη το 2018 όσον αφορά το μέλλον της στην Α1 ΕΣΚΑ-Η;

Ν.Χ.: «-Σίγουρα θα διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες μας αναλογούν για την παραμονή και πιστεύω θα είμαστε πολύ πιο μαχητικοί στην συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς όλη η ομάδα έχει καταλάβει ότι μια κατηγορία πάνω είναι τεράστια διαφορά και επίσης όλοι πιστεύουν ότι υπάρχουν δυνατότητες να παλέψουμε να μείνουμε στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.»

Τι θα ευχόσουν να φέρει το 2018 για τον κόσμο και γενικότερα τι θα επιθυμούσες σε προσωπικό επίπεδο;

Ν.Χ.: «Ο νέος χρόνος εύχομαι να φέρει υγεία σε όλο το κόσμο, καθώς όπως λέω πάντα και το πιστεύω όλα τα υπόλοιπα λίγο πολύ θα τα βρούμε.»