Τοπικά

Προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία στην Δυτική Αχαΐα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Και νέα προβλήματα προκάλεσε στη Δυτική Αχαΐα, η κακοκαιρία, με τη μεγάλη ποσότητα βρόχινου νερού που έπεσε στην περιοχή, να κινητοποιεί τον δήμο, αλλά και την περιφέρεια.

Αρχικά, προκλήθηκε πλημμύρα, στον δημοτικό δρόμο Κάτω Αχαΐας-Αράξου, στο ύψος της Λακκόπετρας, με επικινδυνότητα που από παλιότερα έχει επισημανθεί, αλλά δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς. Προσωρινά, πάρθηκε απόφαση να τοποθετηθεί οδική σήμανση και μέσα στο προσεχές διήμερο θα υπάρξουν εργασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κατολίσθήσεις σημειώθηκαν σε δύο σημεία του δήμου, στον δρόμο από Λάππα προς Βελιτσές, στον οικισμό Θανέικα, αλλά και μεταξύ Πέττα και Ματαράγκα, στα οποία έγινε καθαρισμός, αλλά τα προβλήματα απαιτούν πιο μεγάλες εργασίες.

Η βροχή προκάλεσε οδικά εμπόδια και στο Λιμνοχώρι της Μόβρης, παρεμποδίζοντας αγρότες να εκτελέσουν τις εργασίες τους, ενώ οι κλήσεις που δέχθηκε ο δήμος, ώθησε την τεχνική του υπηρεσία στο να λάβει έκτακτα μέτρα, διευκολύνοντας τους κατοίκους να φτάσουν στα χωράφια τους.

Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας και έργων Θανάσης Ραυτακόπουλος, μίλησε στην «Π» για συχνά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επαναφέροντας το αίτημα χρηματοδότησης έτοιμων μελετών, για την αντιπλημμυρική θωράκιση, σε ευάλωτα σημεία, τα οποία και εντοπίζονται στα πεδινά, κάτω από τα χωριά που κάηκαν το φθινόπωρο και τα νερά της βροχής δεν σταματούν πουθενά πλέον.

Πηγή: Πελοπόννησος