Τοπικά

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας

Παύλος Μαρινάκης , Γιωργος Κουτρουμανης
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στην αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων υποδομής που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε πρόκειται να δρομολογηθούν, καθώς και στη ζωτική σημασία που έχει η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, εστιάζει εκτός άλλων ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Κουτρουμάνης στο υπόμνημα που κατέθεσε με τις προτάσεις – θέσεις του εν όψει της διεξαγωγής του Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αναλυτικότερα,

Στο υπόμνημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου γίνεται εκτενής αναφορά στην υπό χάραξη νέα σιδηροδρομική γραμμή, με την επισήμανση ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η λήψη των σχετικών αποφάσεων, στον νέο οδικό άξονα Πατρών – Πύργου, στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου, καθώς και στον αερολιμένα του Αράξου, που μπορεί να αποτελέσει ένα περιφερειακό αεροδρόμιο με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη σύνδεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το δίκτυο φυσικού αερίου ή την αποθήκευση του σε υγροποιημένη μορφή, σε συνδυασμό με την εκτέλεση των σχετικών δικτύων διανομής, προκειμένου να γίνει εφικτή η διάθεση του στις παραγωγικές επιχειρήσεις και στους πολίτες.

Επιπλέον, εκτενής αναφορά γίνεται και στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα το πρόβλημα που δημιουργεί στην εξεύρεση εργατών η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης, καθ’ ότι οι εργάτες γης προτιμούν να μην εργαστούν ή να εργαστούν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, για να μην χάσουν τα επιδόματα που χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια.

Εξάλλου, από το υπόμνημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει μια αναλυτική περιγραφή του ζοφερού τοπίου στο οποίο υποχρεώνονται να λειτουργήσουν οι εναπομείνασες επιχειρήσεις στη χώρα μας, φυσικά και στη Δυτική Ελλάδα. Ένα τοπίο στο οποίο κυριαρχούν η υπερφορολόγηση και οι εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, που «διώχνουν» καθημερινά όλο και περισσότερα επιχειρηματικά σχήματα από την Ελλάδα, προς όφελος γειτονικών χωρών που προσφέρουν ουσιαστικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων.