Τοπικά

Μαυραγάνης: Μονόδρομος η ενθάρρυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων

Γιώργος Μαυραγάνης παρέμβαση , γειτονιά της Παντάνασσας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μονόδρομος η ενθάρρυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων

Ενώ η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη αφενός στις ιδεοληψίες της και αφετέρου στη δήθεν μνημονιακή υποχρέωση της αύξησης των φόρων, οι πολίτες εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες μιας πολιτικής που αναπαράγει τη στασιμότητα και την εσωστρέφεια.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται πεισματικά να αντικρύσει την τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα και να ικανοποιήσει την απαίτηση των πολιτών για πιο φιλική πολιτική στον χώρο των επενδύσεων έτσι ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση. Κόπτεται, δήθεν, η κυβέρνηση για τον επιχειρηματικό κόσμο και τις ανάγκες του, αλλά στην πραγματικότητα αντιτίθεται με κάθε μέσο στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για την ανάπτυξη της περιφερειακής και της εθνικής οικονομίας.

Επιπλέον, η εμπειρία έχει δείξει ότι η κυβερνητική πολιτική δεν πρέπει να εξαντλείται στα επιδόματα για τους ανέργους, αλλά να εξασφαλίζει και να υλοποιεί ειδικά προγράμματα ενίσχυσης και επανακατάρτισης, προκειμένου να βοηθηθούν οι άνεργοι για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Σε πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η Data RC για την εφημερίδα «Πελοπόννησος» προέκυψε το συμπέρασμα ότι ένας στους δύο Αχαιούς φοβάται πως θα χάσει την δουλειά του στο μέλλον. Αν υπολογίσουμε σ’ αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι αισθάνονται ότι βρίσκονται σε προστατευμένο εργασιακό περιβάλλον (οι δεύτεροι λόγω των χαμηλών αποδοχών που λαμβάνουν), οι υπόλοιποι έχουν κάθε λόγο να ζητούν από την κυβέρνηση βελτίωση του κλίματος. Αυτό μπορεί να γίνει με συγκεκριμένα μέτρα μεταξύ των οποίων είναι η ελάφρυνση από τα μεγάλα φορολογικά βάρη, η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, η στήριξη του ιδιωτικού τομέα για την τόνωση της αγοράς εργασίας.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρη. Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα γρανάζια της ύφεσης που καταστρέφει το πιο παραγωγικό τμήμα της κοινωνίας μας πρέπει να ενθαρρύνουμε επιτέλους τις ιδιωτικές επενδύσεις. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Αντ’ αυτού βλέπουμε καθημερινά την κυβέρνηση να μετέρχεται τακτικές που αποσκοπούν στη διατήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών, οι οποίες έχουν την ερμηνεία τους στις ιδεοληψίες που διακατέχουν κάποιο ποσοστό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που βρισκόταν στο εκλογικό ποσοστό του 3%.

Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι για να προχωρήσει η Ελλάδα και η εθνική οικονομία πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία με μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών και της γραφειοκρατίας και εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης.
Οι πολίτες θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που στήριξε διαχρονικά την υγιή επιχειρηματικότητα θα οδηγήσει και πάλι ως κυβέρνηση τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας με αποτέλεσμα τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους πολίτες και ιδίως τους νέους.