Τοπικά

«Κοινό μέτωπο» Αμβρόσιου – Νικολόπουλου για την Μακεδονία

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε κοινή γραμμή πλεύσης…

…για την ονοματοδοσία του κρατιδίου των Σκοπίων βρίσκονται ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος και ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής παρέστη σήμερα το απόγευμα σε σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Νέοι Ορίζοντες» Αίγιο με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Η σύσκεψη αποσκοπούσε στον συντονισμό ενεργειών, προκειμένου να διατρανωθεί η άρνηση του χριστεπώνυμου πλήθους στην παράδοση του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του κ.κ. Αμβροσίου για την υπεράσπιση της Ελληνικότητας του ονόματος της Μακεδονίας ο Αχαιός ανεξάρτητος Βουλευτής δήλωσε:

«Ανέκαθεν ο φλογερός Ιεράρχης ήταν μπροστάρης στους αγώνες για του Χριστού την πίστη της Αγία, της πατρίδος την ελευθερία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ο Σεβασμιότατος έδειξε τον δρόμο του ιερού αγώνα και πρέπει σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γης να αναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες. Αν ο κλήρος και ο λαός δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Είμαι, όμως, αισιόδοξος και τούτη την φορά, ότι ο ξεσηκωμός θ α είναι καθολικός και δεν θα δωρίσουμε την Μακεδονία μας, ούτε θα επιτρέψουμε τον σφετερισμό της από τους ψευτομακεδόνες της γειτονιάς μας» .