Τοπικά

«Πλούσιες» οι δραστηριότητες για το Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2018 – Δείτε τι ετοιμάζεται

Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2018
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με πυρετώδεις ρυθμούς γίνονται οι προετοιμασίες για το Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2018 .

Η καρναβαλική επιτροπή και ο Εμπορικός Σύλλογος Δύμης υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ετοιμάζουν μια σειρά από καρναβαλικές δραστηριότητες.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων Ξενοφώντας Μπαχράς μιλώντας στο “westcity” τόνισε ότι στόχος είναι φέτος η συμμετοχή των καρναβαλιστών να ξεπεράσει τα 1000 άτομα! «Μάλιστα, φέτος ετοιμάζεται και άρμα από το Δήμο που θα σατιρίζει τη δημοτική αρχή, ενώ γνωρίζω ότι και πολλά γκρουπ θα φέρουν δικές τους ιδιαίτερες κατασκευές. Αξίζει να αναφέρω ότι συμμετέχουν πολλά χωριά όπως Λουσικά, Περιστέρα, Λάππας, Ριόλος, Σαγέικα κ.ά.», δήλωσε ο κ. Μπαχράς.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα θα γίνει η έναρξη του Αχαγιώτικου Καρναβαλιού ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από τον αγαπημένο τραγουδιστή Άκη Δείξιμο.
Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου θα γίνει το Καρναβάλι των μικρών με την παρέλαση των λιλιπούτειων καρναβαλιστών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει αποκριάτικο πάρτυ. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι συμμετείχαν πάνω από 500 παιδιά.
Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση στις 14:30 ενώ στη συνέχεια τα γρουπ θα συμμετέχουν και στο Πατρινό Καρναβάλι.
Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα γίνει ο μεγάλος αποκριάτικος χωρός στο μαγαζί «Πεύκα».