Τοπικά

Στην αναμονή περίπου 1.000 πλειστηριασμοί στην Αχαΐα

εγγυητές δανείων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ποδαρικό με άγριες διαθέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων από το Δημόσιο ακόμα και για πολύ μικρές οφειλές…

επιφυλάσσει το 2018 για 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενους που έχουν απλήρωτα ή μη ρυθμισμένα χρέη στην Εφορία.

Η νέα χρονιά αναμένεται να εξελιχθεί σε έτος πλειστηριασμών όχι μόνο για χρέη προς τις τράπεζες αλλά και στην Εφορία και τα Ταμεία, καθώς θα επιτρέπεται πλέον στο Δημόσιο να εκποιεί ακίνητα και στη χαμηλή εμπορική αξία, αντί στην αντικειμενική.

Στο στόχαστρο μπαίνουν αυτομάτως 1,8 εκατομμύρια οφειλέτες με χρέη από 500 ευρώ και πάνω, ενώ άλλοι 2,3 εκατομμύρια θα ζουν κάθε μήνα με τον φόβο μήπως ξεπεράσουν το όριο αυτό, αν θα χάσουν κάποια δόση πληρωμής από παλαιούς ή τρέχοντες φόρους.

ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Στις εφορίες της Αχαΐας, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφθάσει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κάποια οδηγία δημοσίευσης προγράμματος πλειστηριασμού για χρέη προς το Δημόσιο, όμως αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει να έρθει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Π» στη «γραμμή πυρός» βρίσκονται περίπου 1000 οφειλέτες του Δημοσίου. Από αυτούς τους οφειλέτες, για 600 έχουν ήδη κινηθεί παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων, ενώ για άλλους 250 η εφορία έχει προχωρήσει σε υποθήκες ακινήτων και για άλλες 120 περιπτώσεις έχουν συνταχθεί προγράμματα πλειστηριασμού.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος