Τοπικά

27 χρόνια από τη δολοφονία Τεμπονέρα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με το αγωνιστικό συλλαλητήριο…

…που διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στις 6:00 στο σχολικό συγκρότημα της Βουδ, τιμώνται τα 27 χρόνια από τον θάνατο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, πολιτικές οργανώσεις και σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενώ συμμετέχει και η οικογένεια του αδικοχαμένου καθηγητή.

«Ο Τεμπονέρας ζει στους αγώνες μας ενάντια στα μνημόνια, στη λιτότητα και στην ανεργία» αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ που καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν ΔΟΕ – ΟΛΜΕ σήμερα Τρίτη 9 Γενάρη στην Πάτρα.

«Ας αναλογιστούμε τα μεγάλα διλήμματα του σήμερα, τα καθήκοντα που μας επιβάλλει αδυσώπητα η Ιστορία, χωρίς να λογαριάζει μικρότητες και πολιτικούς ανταγωνισμούς. Αυτή η Ιστορία που μας καλεί να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της δημοκρατίας και της ανάπτυξης, ή αν θέλουμε να επιστρέψουμε στις πολιτικές της λιτότητας και της καταστολής» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη».

«Το σθένος και η αγωνιστικότητα του Τεμπονέρα παραμένουν φωτεινό αγωνιστικό παράδειγμα κατά της ισοπέδωσης των αξιών, των κεκτημένων, κατά του λαϊκισμού και της εξαθλίωση της χώρας και των πολιτών της» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, αναφερόμενος στη συμπλήρωση 27 χρόνων από την δολοφονία του αγωνιστή της Αριστεράς Νίκου Τεμπονέρα, βάλει κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο χώρο της Παιδείας, κατά της καταστολής και της βίας της εξουσίας.

«Σήμερα ο δρόμος της τιμής για την θυσία του Ν. Τεμπονέρα είναι η έμπρακτη διεκδίκηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ Αχαΐας.

Πηγή: pelop.gr