Τοπικά

Τσιγκρής: «Η Ελλάδα “τιμωρεί” τους πολύτεκνους, ενώ μετατρέπεται σε χώρα γερόντων…»

κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με αφορμή τις νέες περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα…

…που προβλέπονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα είναι τρίτη παγκοσμίως αναφορικά με τη γήρανση του πληθυσμού. Η χώρα μας μετατρέπεται -μέρα με τη μέρα- σε χώρα γερόντων,, αφού περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.

Oι πολύτεκνες οικογένειες ανήκουν στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και για το λόγο αυτό προστατεύονται ευθέως από το άρθρο 21 του Συντάγματος που ορίζει ότι: “…οι πολύτεκνες οικογένειες … έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος”.

Κατόπιν των παραπάνω, η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει άμεσα τη διακοπή παροχής των πολυτεκνικών επιδομάτων και να βρει τρόπους στήριξης των τρίτεκνων και των πολύτεκνων οικογενειών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Σήμερα η κοινωνία χειμάζεται από την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας και δεν αντέχει άλλα βάρη. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, ζει μακριά από την κοινωνία ή ζει στο δικό του κόσμο…».