Τοπικά

ΑΚΙΔΑ: Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στην εντατική!

ΑΚΙΔΑ , απευθείας αναθέσεις , Δημότες της Δυτικής Αχαΐας , επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στην εντατική!

Συνδημότες συνδημότισσες,

Με αίσθημα ευθύνης οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις που αναμένονται στο Δήμο μας. Σε πλήθος δημοτικών διαμερισμάτων οι διακοπές του νερού εξαιτίας των οφειλών της ΔΕΥΑ προς την ΔΕΗ συνεχίστηκαν και θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξει σύμβαση ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για τον λόγο αυτό, η Δημοτική αρχή μπροστά στο αδιέξοδο που με δική της ευθύνη οδήγησε το δήμο μας, εισηγήθηκε και ψήφισε στο Δημοτικό συμβούλιο, τη δυνατότητα ο Δήμος μας να εγγυηθεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1.900.000 euro προς τη ΔΕΗ.

Η υλοποίηση αυτής της απόφασης πρακτικά απαιτεί την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου και μεταφορά κονδυλίων από άλλες ανάγκες για την εξυπηρέτηση αυτής της οφειλής. Στον προϋπολογισμό του Δήμου εκτός από τις δαπάνες για τους μισθούς των εργαζομένων, τα επιδόματα και τις λειτουργικές ανάγκες, οι πόροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση αυτής της οφειλής, είναι οι δαπάνες που προβλέπονται για έργα και κοινωνική πολιτική. Αυτό σημαίνει πως ο δήμος μας μπαίνει στην εντατική με την “ελπίδα” να μην είναι κλινικά νεκρός αφού δεν θα υπάρχουν πόροι για να ικανοποιηθούν στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας σας.

Συνδημότες συνδημότισσες,

Από την αρχή της αυτής της δημοτικής περιόδου η Α.ΚΙ.Δ.Α. σας ενημέρωσε πολλές φορές για την άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου και της ΔΕΥΑ και πως η διαχείριση της ΔΕΥΑ από τη σημερινή δημοτική αρχή θα συμπαρασύρει και την οικονομική θέση του Δήμου.
Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που επί τρία χρόνια αρνήθηκαν να προχωρήσουν διακανονισμό οφειλών των καταναλωτών της ΔΕΥΑ, σε εκείνους που δεν εξέδωσαν λογαριασμούς σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα με αποτέλεσμα να μην εισπράττει η ΔΕΥΑ, σε εκείνους που με τη διοίκησή τους, η λειτουργία της ΔΕΥΑ είναι σήμερα αναποτελεσματική.

Θα καταντούσαμε κουραστικοί αν αναφερθούμε για άλλη μια φορά στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου. Και οι δύο κορυφαίες αυτές αποφάσεις για τη λειτουργία του Δήμου και το 2018 δυστυχώς, χαρακτηρίζονται από έλλειψη οράματος και προοπτικής και απέχουν πολύ από τις ανάγκες των δημοτών.
Οι παραπάνω εξελίξεις θα οδηγήσουν τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας στο άμεσο μέλλον σε θέση που μόνο πιστοποιητικά θα μπορεί να εκδίδει. Απέναντι στη εικονική πραγματικότητα που επικοινωνιακά προσπαθεί να χτίσει η δημοτική αρχή αποκρύπτοντας την τραγική εικόνα του Δήμου μας, είναι ανάγκη να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση σχετική με το τι δήμο χρειαζόμαστε και πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στη Δυτική Αχαΐα. Προς αυτήν την κατεύθυνση η Α.ΚΙ.Δ.Α. το επόμενο διάστημα θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.