Like

3 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις μετά τη δουλειά

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το βράδυ είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ηρεμήσεις, να ασχοληθείς με αυτούς που νοιάζεσαι, και να περιποιηθείς τον εαυτό σου.

Όταν γυρίζεις στο σπίτι μετά τη δουλειά είναι πιθανότατα η πιο ωραία ώρα της ημέρας. Είναι η ώρα που χαλαρώνεις και γεμίζεις τις μπαταρίες σου. Η ώρα που πιθανότατα θα κάνεις ένα ζεστό μπάνιο και θα βάλεις την αγαπημένη σου μουσική. Με παρέα ή και μόνη. Τι γίνεται όμως όταν το μυαλό σου συνεχίζει να υπερλειτουργεί και όλη η παραπάνω τελετουργία εξαφανίζεται; Τότε είναι η ώρα που πρέπει να λάβεις δραστικά μέτρα.

Εφάρμοσε τις παρακάτω αλλαγές και σου εγγυόμαστε ότι θα δεις διαφορά:

1.Πιες ένα τσάι χαμομήλι
Οι χαλαρωτικές ιδιότητες αυτού του αφεψήματος θα κάνουν αυτή την ώρα πολύ πιο ήρεμη. Αν δε, είσαι από αυτούς που αγαπάνε το κρασί τότε έχουμε να σου πούμε ότι ακόμη και μια μέτρια ποσότητα αλκοόλ θα διαταράξει τον ύπνο σου. Το σώμα μας χρειάζεται την επανάληψη για να αγαπήσει τις καλές συνήθειες. Θα του χαλάσεις το χατήρι;

2. Κάνε σχέδια
Ένα πράγμα που οφείλεις να αποφύγεις μετά τη δουλειά είναι η συζητήσεις για τα εργασιακά σου. Μπορεί να είναι το κύριο θέμα που σε απασχολεί αλλά παρόλα αυτά όταν γυρίζεις στο σπίτι πρέπει να επικεντρώνεσαι σε άλλα πράγματα. Όπως τα σχέδια. Δε θα σου βάλουμε περιορισμούς, θα σου πούμε μόνο πως μπορείς να προγραμματίσεις από το φαγητό που θα φας αύριο μέχρι και το ταξίδι που θα πας το καλοκαίρι. Έτσι, το μυαλό σου θα καταφέρει να ξεφύγει.

3. Διάβασε ένα βιβλίο
Μπορεί η εύκολη λύση να είναι το ζάπινγκ την τηλεόραση ή το scroll down στο instagram αλλά σε διαβεβαιώνουμε πως αυτές οι συνήθειες είναι αρκετά βλαπτικές για την ηρεμία σου. Ναι, για την ώρα ξεφεύγεις αλλά δεν καταφέρνεις να αδειάσεις τον εγκέφαλό σου ουσιαστικά. Η συντροφιά ενός βιβλίου θα σε απορροφήσει χωρίς παρόλα αυτά να κουράσει τα μάτια σου αλλά και το μυαλό σου. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να αφήσεις το κινητό στην άκρη;