Τοπικά

Συνάντηση Πελετίδη με Χρ. Νικολάου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Χρήστο Νικολάου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δυτικής Αχαΐας και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Σπυρίδων Τραχάνης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν σοβαρά προβλήματα καθώς και οι αναγκαίες κοινές πρωτοβουλίες για την διεκδίκησή τους τo επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις καταγγελίες που αφορούν τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για την μεταφορά και εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο. Συμφώνησαν για κοινές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη χώρα μας και στην βάση του Άραξου.

Συμφωνήθηκαν επίσης κοινές παρεμβάσεις στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα ζητήματα:

– Της ολοκλήρωσης της κατασκευής του φράγματος Πείρου – Παραπείρου και της δημιουργίας δημόσιου φορέα για την λειτουργία του.

– Της νότιας χάραξης της νέας εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και της μη εγκατάστασης διοδίων.

– Την επέκταση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής σύνδεσης μέχρι την Κάτω Αχαΐα

Συμφωνήθηκε επίσης να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ του Φλόκα και για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας