Τοπικά

Όχι άλλη διακοπή νερού – Αγανακτισμένοι στη Δυτική Αχαία

diakopinerou
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Διακοπή νερού

Εκτός εαυτού  είναι οι κάτοικοι χωριών της Δυτικής Αχαΐας καθώς συνεχίζονται οι διακοπές νερού στα σπίτια τους. Απόψε στον Αλισσό οι βρύσες δεν βγάζουν σταγόνα νερού και αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί μέχρι αύριο το πρωί.

Η δύσκολη αυτή κατάσταση έχει διαμορφωθεί λόγω των διακοπών που κάνει η ΔΕΗ στην παροχή ρεύματος στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΔ. Τα χρέη της επιχείρησης προς τη ΔΕΗ έχουν ως «παράπλευρες απώλειες» του κατοίκους οι οποίοι είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν. Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας αποφάσισε να μπει ως εγγυητής στα χρέη της ΔΕΥΑΔ προς τη ΔΕΗ, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα την συνέχιση των προβλημάτων στην υδροδότηση.

«Εμείς θέλουμε το ζήτημα να επιλυθεί και να μην μας κόβεται το νερό κάθε τρεις και λίγο. Ως καταναλωτές θέλουμε να έχουμε νερό. Η δυσαρέσκεια των πολιτών είναι τεράστια. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί και την επόμενη Δευτέρα κοπεί και πάλι το νερό θα πάμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να δούμε τι γίνεται με την μηνυτήρια αναφορά που έχουμε καταθέσει κι αν χρειαστεί θα καταθέσουμε καινούργια», σημειώνει o Πρόεδρος του Συλλόγου Αλισσαίων Πείρος, Δημήτρης Μπαρμπούνης.