Τοπικά

Ο Χρήστος Νικολάου για την εγγύηση του δήμου στη ΔΕΗ

Νικολάου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εγγύηση του δήμου στη ΔΕΗ

«Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων της Δυτικής Αχαΐας ψήφισαν την δρομολόγηση λύσης στο ζήτημα της ΔΕΥΑ Δυμαίων ενώ η μειοψηφία δυστυχώς εγκλωβίστηκε στην περιγραφή του προβλήματος» τονίζει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

Στο ύψος των περιστάσεων που τους αναλογεί στάθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τόσο της Συμπολίτευσης όσο και της Αντιπολίτευσης σχετικά με την ψήφιση του θέματος για την τριτεγγύηση του Δήμου στις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΥΑΔ προς την ΔΕΗ.

«Με ειλικρίνεια και με το κόστος που αναλογεί στην σημερινή Δημοτική Αρχή είπαμε από την πρώτη στιγμή την πραγματικότητα και την αλήθεια. Περιγράψαμε πως προέκυψε το πρόβλημα από την εποχή των παχιών αγελάδων, πως έκαναν πολιτική με το νερό, πως κέρδιζαν της εκλογές με το νερό , πως μας κληροδοτήσαν όλοι αυτή την κακή νοοτροπία που ίσως επέτρεπαν και οι τότε συνθήκες και αναλάβαμε και τις δικές μας αστοχίες και ευθύνες. Οι εποχές των διπλών μισθών, των δώρων, των ενοικιάσεων των γεωτρήσεων και των παροχών δεξιά και αριστερά έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τα δεδομένα άλλαξαν. Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων της Δυτικής Αχαΐας με την χθεσινή τους στάση συνέβαλλαν στην δρομολόγηση λύσης στο ζήτημα της ΔΕΥΑ Δυμαίων ενώ η μειοψηφία δυστυχώς εγκλωβίστηκε στο πρόβλημα. Συνεχίζουμε την τιτάνια προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε , την συνεχή ροή, του σημαντικότερου αγαθού για τον άνθρωπο, του νερού. Ζητούμε ένα μεγάλο συγγνώμη από τους συνδημότες μας για τα δικά μας λάθη, ιδιαίτερα αυτούς που είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τους. Όσοι εκ των συνδημοτών μας έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές παρακαλούνται όπως προσέλθουν στην ΔΕΥΑΔ για να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Είναι κατανοητό ότι τα πράγματα αλλάζουν.Διατηρούμε την κοινωνική μας ευαισθησία αλλά δεν μπορεί να απαιτούμε αναβαθμισμένες παροχές από την Επιχείρηση και εμείς να μην τη στηρίζουμε καταβάλλοντας το τίμημα που μας αναλογεί. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το νερό δεν είναι μια δωρεάν παροχή της φύσης. Το νερό έχει κόστος και όσο περισσότερο καταναλώνουμε τόσο περισσότερο θα πληρώνουμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.