Like

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης έχετε 13 φορές περισσότερες πιθανότητες για έμφραγμα!

Ελλάδα της οικονομικής κρίσης
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης , όπου οι μισθοί μειώνονται, η ανεργία αυξάνεται και πολλά νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η παρακάτω διαπίστωση, μόνο αισιόδοξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τι λένε οι έρευνες

Σύμφωνα με νέες έρευνες, οι ενήλικες που αγωνίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους είναι 13 φορές πιο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή.

Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες, ανακάλυψαν, επίσης, ότι ο κίνδυνος αυξάνεται έξι φορές για εκείνους που κατέχουν αγχωτικές θέσεις εργασίας. Η νέα διαπίστωση αυτή έρχεται σε συμφωνία με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο από το The Lancet και η οποία ανέφερε ότι το στρες είναι εξίσου πιθανό να δημιουργήσει καρδιακές ασθένειες, με το κάπνισμα.Τα ευρήματα δείχνουν ότι όλοι οι ασθενείς θα πρέπει να δέχονται πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο καταπολέμησης του στρες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Witwatersrand χρησιμοποίησαν δεδομένα από 106 ασθενείς που υπέστησαν καρδιακές προσβολές και είχαν εισαχθεί σε νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο επικεφαλής ερευνητής, Dr. Denishan Govender, αποκάλυψε τα ευρήματά του, στην ετήσια συνδιάσκεψη της Ένωσης Καρδιοπαθών της Νοτίου Αφρικής στο Γιοχάνεσμπουργκ και ανέφερε:

«Συχνά οι ασθενείς ζητούν συμβουλές για το άγχος μετά από μία καρδιακή προσβολή, αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχει ανάγκη να δοθεί περισσότερη έμφαση πριν από ένα γεγονός».

Λίγοι γιατροί ρωτούν έναν ασθενή για το άγχος, την κατάθλιψη κατά τη διάρκεια μίας εξέτασης. Αυτό πρέπει να γίνει μία πρακτική ρουτίνας, όπως το να ρωτάς για το κάπνισμα.