Γίγαντες στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα
Την εποχή της ευδαιμονίας, τα όσπρια είχαν χάσει τη θέση τους στο τραπέζι μας, γιατί είχαν χαρακτηριστεί ως «τα πιάτα της φτώχειας». Βλέπεται, είχαμε ξεχάσει ότι εκτός από υγιεινά, με τα όσπρια γίνονται τα νοστιμότερα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, όπως η «εθνική» μας φασολάδα.
• 500 γραμ. γίγαντες
• 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
• 3 χλωρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
• 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
• 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανός
• 700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό. Την επόμενη ημέρα τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40΄, τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 8΄- 10΄. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το καρότο, τα χλωρά κρεμμύδια, το σέλινο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο, τα βράζουμε για 10΄ και περιχύνουμε με αυτά, τους γίγαντες. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Ψήνουμε σε αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C περίπου για 45΄, μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης Ανδρέας Φώτου, και το Διοικητικό Συμβούλιο, σας εύχονται χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση. Η… Διάβασε περισσότερα
Αναζητάτε πεντανόστιμα νηστήσιμα φαγητά, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι; Στο Vin - Εν Ελλάδι , θα βρείτε μια πλούσια ποικιλία… Διάβασε περισσότερα
Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε εσάς και στις οικογένειές σας. Με υγεία, δύναμη, αγάπη, ελπίδα και… Διάβασε περισσότερα
«Μέλι» στάζει για τον Μίκι Τσίρκοβιτς η διοίκηση του Ατρόμητου Λάππα και δικαιολογημένα. Ανέλαβε την ομάδα σε δεινή θέση και… Διάβασε περισσότερα
Την Εργατική Πρωτομαγιά θα τιμήσουν αύριο συνδικάτα, φορείς και σωματεία με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις, παρόλο που επίσημη αργία έχει… Διάβασε περισσότερα
Με πρόβλημα ξεκίνησε το πρώτο δρομολόγιο της σιδηροδρομικής γραμμής του Οδοντωτού. Το τρένο που ξεκίνησε στις 9.52 το πρωί από… Διάβασε περισσότερα
This website uses cookies.