Τοπικά

Έρχεται η επέλαση της Ευριδίκης-Κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Μίνι κύμα κακοκαιρίας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Επέλαση της Ευριδίκης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ευρυδίκη» που σαρώνει τη Δυτική Ελλάδα και έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες πλημμύρες σε Ναύπλιο και Άργος.

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει όλη την Ελλάδα και έχει φτάσει και στην Αττική. Τα φαινόμενα άρχισαν να εμφανίζονται από τα νότια με καταρρακτώδεις βροχές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πολλές περιοχές είχαμε κοπές δέντρων, ενώ στον Πειραιά ένα μεγάλο δέντρο έπεσε στη μέση του δρόμου.

Από το πρωί η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων, στη Φιλαδέλφεια, τον Άγιο Στέφανο, το Μοσχάτο, το Αιγάλεω και το κέντρο της Αθήνας.

Από τις 17:00 και ύστερα τα φαινόμενα θα γίνουν εντονότερα και θα διαρκέσουν μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα. Κατά διαστήματα και κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Η θερμοκρασία σταδιακά και από τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου από τις 11:00 και μετά πέφτει στα επίπεδα των 13 με 15 βαθμών Κελσίου.

Νωρίτερα στο Ναύπλιο και στις γύρω περιοχές η καταρρακτώδης βροχή είχε σαν αποτέλεσμα να φουσκώσουν τα ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια, αλλά και καλλιέργειες.

Έντονο είναι το πρόβλημα στην περιοχή του Αργολικού, όπου το ρέμα φούσκωσε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κεντρικός δρόμος και τα λασπόνερα να καλύψουν τις αυλές των σπιτιών.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στο Άργος, όπου η ισχυρή νεροποντή προκάλεσε πλημμύρες σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας από νωρίς το πρωί με μηχανήματα και προσωπικό προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωριό έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική έχει πλημμυρίσει ένας παράδρομος.