Τοπικά

Ελένη Μπεζεριάνου : Για ακόμη μια φορά θα αναφερθώ στο θέμα των σκουπιδιών

θέμα των σκουπιδιών
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Για ακόμη μια φορά θα αναφερθώ στο θέμα των σκουπιδιών .

Αυτά είναι σκουπίδια γύρω από κάδο σε κεντρικό σημείο του χωριού κάπου ένα μήνα. Πολλές φορές έχω μαζέψει σε αυτό το κάδο κάτι ανάλογο,με αυτά που βλέπετε.

Αυτή τη φορά είπα να τα αφήσω μήπως οι εργάτες και το απορριμματοφόρο του Δήμου τα μαζέψουν. Αλλά δυστυχώς τίποτε. Αυτά τα σκουπίδια είναι πεταμένα έξω γιατί αργεί να περάσει το απορριμματοφόρο,σκίζονται οι σακούλες και πέφτουν έξω και οι εργάτες του Δήμου μόλις περνούν αδειάζουν το κάδο μόνο και ότι άλλο είναι κάτω μένει κάτω και ούτω καθεξής και στοιβάζονται τα σκουπίδια γύρω από πολλούς κάδους.

Έχω μιλήσει με όλους τους αρμόδιους για το θέμα της καθαριότητας αλλά τίποτε δεν έγινε. Τα παιδιά δεν προλαβαίνουν. Ήταν η απάντηση που πήρα. Αν δεν προλαβαίνουν ή αν δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, υπάρχουν τόσοι άλλοι που θέλουν να δουλέψουν και να κάνουν καλά γιαυτό που θα πληρώνονται.

Και αν δεν είναι αυτών η δουλειά τίνος είναι? πέστε μας να ξέρουμε.

Σήμερα το απόγευμα δεν άντεξα και πήγα και καθάρισα μόνο αυτό το κάδο και όχι μόνο γιατί είναι στο κέντρο του χωριού, αλλά δίπλα στο κάδο υπάρχουν κιούνα να περνούν τα όμβρια ύδατα και είχαν βουλώσει απο τα σκουπίδια.Θέαμα που δεν τιμά κανένα μας. Έλεος και πάλι έλεος.

Έρχονται βροχές και τα σκουπίδια θα βγουν στους δρόμους. Η κατάσταση δεν αντέχετε άλλο και είναι πλέον θέμα υγείας.
Θα παρακαλέσω παρά πολύ όλους τους χωριανούς και φίλους που πετάτε τα σκουπίδια σας , σε αυτό το κάδο και σε άλλους όταν τους βλέπετε ότι είναι γεμάτους κάνετε ένα κόπο να πηγαίνετε στο επόμενο κάδο να τα πετάτε..
Είπαμε να μαζεύουμε μπουκάλια, χαρτιά και μικροαντικείμενα από τους δρόμους για να φαίνονται καθαροί , αλλά όχι τα σκουπίδια που πρέπει να παίρνει το απορριμματοφόρο του Δήμου γιατί κάποιοι δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Υπάρχουν και άλλοι κάδοι με ακόμη περισσότερα σκουπίδια και σακούλες γύρω από αυτούς,αλλά είπα να μείνω προς το παρόν μόνο σε αυτές τις εικόνες και να περιμένω τι θα πράξουν οι αρμόδιοι της καθαριότητας.