Τοπικά

Δυτ. Ελλάδα: Από τις μεγαλύτερες συμμετοχές πανελλαδικά στις εκλογές της κεντροαριστεράς

kentroaristeraekloges
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εκλογές της κεντροαριστεράς

Με εξαίρεση την Κρήτη ίσως, η προσέλευση πολιτών στις προχθεσινές εκλογές της Κεντροαριστεράς στην Αχαΐα και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα, πρέπει να ήταν από τις μεγαλύτερες στην χώρα, αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε περιοχής.

Οι 6.700 περίπου πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες, αποτελούν ένα μεγάλο μέγεθος, με βάση τη δυναμική των κομμάτων και των πολιτικών σχηματισμών τα τελευταία χρόνια, αλλά και το γεγονός πως οι πολίτες προσήλθαν να ψηφίσουν τον αρχηγό ενός κόμματος που ακόμα… δεν υφίσταται.

Αν και δεν μπορεί να υπάρξει ευθεία και επί της ουσίας σύγκριση, καθώς είναι εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα των εθνικών εκλογών, απλώς αξίζει να σημειώσουμε πως τα κόμματα που μετείχαν στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και συμμετέχουν πλέον στη δημιουργία του νέου φορέα (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, το Κόμμα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και το Ποτάμι) είχαν συγκεντρώσει περί τις 30.000 ψήφους. Ακόμα και έτσι όμως, γίνεται αντιληπτό ότι το «6.700» είναι ένα μεγάλο νούμερο, που αναδεικνύει προσδοκίες και δημιουργεί μεγάλες απαιτήσεις.