Αρνί στο φούρνο με πατάτες , ρίγανη και θυμάρι
Υλικά για 6 άτομα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ποσότητα από το θυμάρι.
Σε μια μεγάλη γάστρα ή σε ταψί βάζουμε το αρνί και με ένα μικρό και μυτερό μαχαιράκι ανοίγουμε μικρές σχισμές στο κρέας και μπήγουμε μέσα τα φετάκια σκόρδου με το ξύσμα και το θυμάρι.
Βάζουμε στη γάστρα και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το λεμόνι και το κρασί και περιχύνουμε το φαγητό.
Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι ή, αν έχουμε χρησιμοποιήσει ταψί, με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ξεσκεπάζουμε το σκεύος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι, ανακατεύουμε απαλά τις πατάτες, γυρίζουμε τα κομμάτια του κρέατος και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και οι πατάτες και το αρνί.
Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ένας αγώνας… Διάβασε περισσότερα
"Ο Απρίλιος τελείωσε ως ο θερμότερος και ως ένας από τους πιο άνομβρους των τελευταίων τουλάχιστον 15 ετών, με την… Διάβασε περισσότερα
Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά το Άγιο Φως από την Αθήνα σε… Διάβασε περισσότερα
Κατά κύματα και σε υψηλούς αριθμούς εγκαταλείπουν την Αθήνα οι εκδρομείς του Πάσχα. Με σύμμαχο τον καλο καιρό, όπως προβλέπεται… Διάβασε περισσότερα
Στα καταστήματα σπεύδουν σήμερα και αύριο οι καταναλωτές για τις πασχαλινές αγορές της τελευταίας στιγμής. Η αγορά κινείται σε πασχαλινούς… Διάβασε περισσότερα
Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα προκύπτει ότι το 52,62% είναι μηδενικές, το 24,65% είναι πιστωτικές και το… Διάβασε περισσότερα
This website uses cookies.