Τοπικά

Στον Άραξο τα Λείψανα του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ

Οσίου Σεραφείμ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τα Ιερά Λείψανα θα φτάσουν στη χώρα μας, μέσω του αεροδρομίου Αράξου με ειδική πτήση.

Τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ θα μεταφερθούν στην Πάτρα την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου. Μάλιστα για τη μεταφορά, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμιρ Πούτιν έχει παραχωρήσει αεροσκάφος του Ρωσικού στρατού. Επικεφαλής της ιεραποστολής θα είναι ο στενός συνεργάτης του Πούτιν και πρόεδρος του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα Βλαντιμιρ Γιακούνιν.

Τα Ιερά Λείψανα θα μεταφερθούν στην Πάτρα και στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα για προσκύνημα. Δεν θα επιστρέψουν στον Άραξο, καθώς η ιεραποστολή θα επισκεφθεί και άλλες πόλεις της χώρας.

Τα Ιερά Λείψαναν του Αγίου Σεραφείμ βρίσκονται στη Μονή Ντιβίγιεβο Ρωσίας. Αποτμήματα βρίσκονται στη Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πενταλόφου Κιλκίς και στο Ναό Αγίας Αικατερίνης Στρογγύλης Κορωπίου Αττικής. Σχετικά με τα Λείψανα του Αγίου Σεραφείμ επικρατούν δύο απόψεις.

Σύμφωνα με την πρώτη βρέθηκαν στο Μουσείο Αθεΐας της Αγίας Πετρουπόλεως (Ναός Παναγίας του Καζάν), μετά την κατάρρευση του Μαρξιστικού καθεστώτος (1989 μ.Χ.). Σύμφωνα με την δεύτερη, τα Λείψανα του Αγίου Σεραφείμ δεν κατασχέθηκαν ποτέ από τους Μπολσεβίκους, διότι είχαν κρυφτεί από πιστούς της Εκκλησίας των Κατακομβών. Ακόμη, μεταξύ των Κατακομβιτών πιστών κυκλοφορεί και προφητεία του Αγίου, σύμφωνα με την οποία τα Λείψανά του δεν θα βγουν από την Ρωσία, «ἄχρι τῆς Δευτέρας Παρουσίας».

Στον Άραξο είναι όλα έτοιμα να υποδεχθούν τα μέλη της ιεραποστολής με τους επίσημους προσκεκλημένους. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από ένα περίπου χρόνο, ο Βλαντιμιρ Γιακούνιν ήταν επίσης επικεφαλής της μεταφοράς των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά από την Ρωσία στην Πάτρα.

Πηγή: Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ