Τοπικά

Το Westcity στο #growyourbusiness

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Growyourbusiness

Βρεθήκαμε κι εμείς στο #GrowYourBusiness – Digital Training που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στο συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών την δευτέρα 16 Οκτωβρίου. Μας εντυπωσίασε από την αρχή το γεγονός ότι οι διοργανωτές μας ενημέρωναν μέσω email για τις λεπτομέρειες του event ενώ προσπάθησαν μέσα από ερωτηματολόγια να ανιχνεύσουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες μας. Αυτό ήταν ένα μόνο από τα στοιχεία της οργάνωσης που μας εντυπωσίασε, αφού μας έδωσαν χώρο για έκφραση, κριτική και feedback.

Κάναμε μια καλή αρχή, λοιπόν. Την ημέρα του σεμιναρίου, συγκεντρωθήκαμε από νωρίς στο συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών. Ήταν κατάμεστη και, από τα πηγαδάκια που σχημάτιζαν οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καταλάβαμε ότι υπήρχε μεγάλη προσμονή αλλά, παράλληλα, συγκρατημένες προσδοκίες.

Και κάπου εκεί, ανέβηκε στη σκηνή ο Βασίλης Βασιλειάδης, διευθυντής εκπαίδευσης στην OTEAcademy και συντονιστής της εκδήλωσης. Μας έβαλε κατευθείαν στο νόημα, μας εξήγησε τι ακριβώς θα κάναμε και κατάφερε με την αμεσότητα, τη μεταδοτικότητα και το χιούμορ του να μας καθηλώσει και να μας δώσει να κατανοήσουμε τη σημαντικότητα της προσαρμογής των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή.

Έτσι κύλησε όλη η εκδήλωση και μέσα από παραδείγματα, showcases, μυστικά και μοίρασμα γνώσης, καλύφθηκαν οι θεματικές ενότητες «Tάσεις και αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες», «Website DOs and DON΄Ts- Social Media», «Social Media & eCommerce» και «eCommerce – Digital Skills».

Στα διαλείμματα όλοι συμφωνούσαμε ότι κάτι πολύ δυνατό γίνεται μέσα σε αυτήν την αίθουσα και αισθανόμασταν ήδη τυχεροί που έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε εκεί.

Το σίγουρο είναι ότι δε βαρεθήκαμε ποτέ, παρά τη μεγάλη διάρκεια του σεμιναρίου. Και οι 8 περίπου ώρες, ήταν γεμάτες εκπαιδευτική πληροφορία, χρήσιμες συμβουλές, απαντήσεις σε ερωτήσεις, παρουσίαση νέων τάσεων ακόμη και διαδραστικά παιχνίδια και κουίζ, που έκαναν ακόμη πιο fun το όλο εγχείρημα.

Antistress μπαλίτσες πετάχτηκαν ως επιβράβευση σε όποιους απαντούσαν σωστά.

Γενικά οι δύο ομιλητές μας, με έναν μοναδικό τρόπο μας έδωσαν να καταλάβουμε πόσο επιτακτική είναι η ηλεκτρονική παρουσία μιας επιχείρησης σε μια εποχή που το 91% των καταναλωτών πριν πάει σε αυτήν έχει αναζητήσει προηγουμένως διαδικτυακά πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Τα δωρεάν σεμινάρια #GrowYourBusiness είχαν μεγάλη ανταπόκριση από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ζητούν να συνδεθούν με την καινοτομία και τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, προκειμένου να ενισχύσουν την αποδοτικότητα και την εξωστρέφειά τους. Από τους συμμετέχοντες, η πλειονότητα ήταν πολύ μικρές επιχειρήσεις. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπόριο, τον χώρο της εστίασης και της λιανικής, ενώ υπήρχαν πολλές συμμετοχές από τον κατασκευαστικό τομέα, αλλά και τον τομέα της υγείας. Παράλληλα, πολλές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν το σεμινάριο μέσω live streaming, ενώ η συνέχεια δόθηκε λίγες μέρες μετά σε αντίστοιχο training στην Αθήνα.

Το πρώτο βήμα έγινε. Η επιχείρησή σου μπορεί να αναπτυχθει, αρκεί να το θέλεις ο ίδιος, να το προσπαθήσεις, να εκπαιδευτείς σε αυτό. Και σεμινάρια σαν το συγκεκριμένο είναι πολύ σημαντικά γιατί σου ανοίγουν το δρόμο.

Στο τέλος του training ακόμη και οι πιο επιφυλακτικοί, συμφώνησαν ότι οι προσδοκίες μας όχι απλά ικανοποιήθηκαν, αλλά ξεπεράστηκαν. Ένα μεγάλο μπράβο στην CΟSMOTE. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομιλητές και μια ευχή να συνεχιστούν αυτές οι πρωτοβουλίες.