Τοπικά

Άραξος : Θα χρησιμοποιηθεί η βάση για αμερικάνικες επιδρομές στη Συρία ;

επιδρομές στη Συρία , Βάση Αράξου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τι αναφέρουν οι αναλυτές

Κάθε φορά που οι Η.Π.Α είτε μόνες τους είτε με τη συμμετοχή των συμμάχων της αποφασίζουν την πολεμική εμπλοκή τους με επιδρομές στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ανακύπτει θέμα “διευκόλυνσης” των στρατευμάτων της. Κατά τα παρελθόντα έτη ουκ ολίγες βάσεις έχουν χρησιμοποιηθεί με κυριότερης στρατηγικής σημασίας αυτή της Σούδας.

Μεγάλο ντόρος πρόσφατα έγινε βέβαια με και με την βάση του Αράξου – με πληροφορίες που εν τέλη διαψεύσθηκαν από την κυβέρνηση – για εγκατάσταση πυρηνικών όπλων.

Τώρα για δεύτερη φορά και σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο Δελτίο ειδήσεων στις 9 Οκτωβρίου , γίνονται έντονες συζητήσεις για επιχειρησιακή “διευκόλυνση” από τον Άραξο. Ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης αναφέρει πως η βάση του Αράξου είναι ιδανική περίπτωση για μεταφορά του ειδικού οπλισμού των Αμερικανικών για τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Το ίδιο αναφέρει και ο δημοσιογράφος – αναλυτής Δήμος Βερύκιος . Οι εκτιμώμενες αναλύσεις έχουν πλέον βαρύνουσα σημασία μετά και από τα Διπλωματικά επεισόδια μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ

Δείτε στο 180 και 24ο λεπτο , τα όσα αναφέρονται στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha . κλικ εδώ