Τοπικά

Καταγγελία Αλέκου Θανόπουλου ότι δε του δόθηκε ο λόγος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας

κοροϊδία για τη Νότια Χάραξη , Αλέκου Θανόπουλου , Όχι πυρηνικά στον Άραξο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τοποθέτηση του Αλέκου Θανόπουλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Αναλυτικά :

«Καταθέτω εγγράφως όσα θέλησα, να αναπτύξω, για το θέμα που απασχόλησε το συμβούλιό μας, στις 2 Οκτωβρίου και η ανεξήγητη αταξία που επικράτησε δεν μου το επίτρεψε.

– Τον Απολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2016, εμείς, ως παράταξη δεν τον αντιμετωπίζουμε ως αριθμούς και στοιχεία, ούτε κι ως προθέσεις… για έργα. Δεν στεκόμαστε σ’ αυτά, που ουσιαστικά είναι δύσκολο να διερευνηθούν σε βάθος –ας προσέξουμε και την ανάπτυξη που έκαμε στη συνεδρίασή μας ο ορκωτός λογιστής, αφήνει περιθώριο για διαφορετικές ερμηνείες.

– Η παράταξή μας τονίζει με την τοποθέτησή της ότι η λειτουργία των δήμων είναι κομμένη και ραμμένη στο πλαίσιο του «νόμου Καλλικράτης» και στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες εφαρμόζονται χωρίς παρέκκλιση κι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την Τοπική Αυτοδιοίκηση τη θέλουν υποταγμένη και φορομπηχτική. Παράδειγμα, γνωρίζετε ότι ο «νόμος» δίνει το δικαίωμα στους Δήμους να πραγματοποιούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς;

– Η φορολεηλασία συνεχίζεται, τα εισοδήματα συνεχώς μειώνονται δραματικά για τη λαϊκή οικογένεια, ολοκληρώνεται το βίαιο ξεκλήρισμα των αγροτών στην ύπαιθρο, όπως και των επαγγελματιών και βιοτεχνών στην πόλη. Όλα αυτά συνθέτουν τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει ο Λαός μας κ’ είναι το διαβατήριο της νέας φάσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

– Δε συναινούμε στην πολιτική αυτή, που αποβλέπει στη συμφιλίωση του Λαού με τη φτώχεια και την φοροεπιδρομή. Τώρα αγώνας για την ουσιαστική ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Επαγρύπνηση για την καταιγίδα που ήρθε και μας θερίζει».