Like

Ξεσκόνισε το μυαλό σου και πέτα τ άχρηστα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ξεσκόνισε το μυαλό σου από αρνητικές σκέψεις, τοξικά συναισθήματα κι άλλες κακές συνήθειες δεν έχουν χώρο στο μυαλό σου! Ξεφορτώσου τα… άχρηστα και ζήσε καλύτερα.

Σκέφτεσαι διαρκώς, ακόμη και στον ύπνο σου; Νιώθεις πιεσμένη και απογοητευμένη; Οι υποχρεώσεις σε έχουν εξαντλήσει και οι σκέψεις έχουν καταντήσει μαρτύριο; Μήπως ήρθε η ώρα να…. ξεσκονίσεις το μυαλό σου; Πήγαινε στην επόμενη σελίδα και μάθε πώς θα το κάνεις.

1. Κάνε αποχή από τα κοινωνικά δίκτυα

Το Facebook, το Twitter και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις. Απεναντίας μπορεί να σου προσθέσουν στρες, αφού με το να ξεχνιέσαι με τα like και τα post, οι υποχρεώσεις μένουν πίσω κι εσύ θα τρέχεις και δε θα προλαβαίνεις. Αν Καλό το ίντερνετ, με μέτρο όμως γιατί εύκολα μπορεί να εθιστείς!

Για να καταλάβεις τι εννοούμε διάβασε το παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο “Πόσο εθισμένη είσαι στο Ίντερνετ”. Ακόμη όμως κι αν δεν τίθεται ζήτημα εθισμού, αν η ψυχολογική σου κατάσταση δεν είναι η βέλτιση, αν δηλαδή νιώθεις μοναξιά ή απογοήτευση, τότε ίσως τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι η καλύτερη λύση.

Οι φωτογραφίες των ιντερνετικών σου φίλων μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση, θεωρόντας πως όλοι διασκεδαζουν ενώ εσύ ρουτινιάζεις. Κι όμως όλα βρίσκονται στο μυαλό σου κι έχουμε κι επιχειρήματα. Κάνε κλικ και μάθε πώς θα καταπολεμήσεις τη ζήλια του Ίντερνετ.

2. Νίκησε τις αρνητικές σκέψεις

Είτε νομίζεις πως δεν αξίζεις, πως δε θα βρεις δουλειά, πως είσαι κακότυχη, πως είσαι άσχημη ή παχουλη, σταμάτα να το κάνεις. Το μόνο που καταφέρνεις με το να σκέφτεσαι αρνητικά είναι να πέφτεις ψυχολογικά. Άλλωστε στις περισσότερες περιπτώσεις οι ανησυχίες σου δεν έχουν υπόσταση.

Δες τα 6 πιο συχνά ψέματα που λες στον εαυτό σου και ψάξε επιτέλους για την αλήθεια. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, είσαι πιο όμορφη απ΄όσο νομίζεις ενώ το ιδανικό ομορφιάς που πλασάρεται από τα μέσα είναι απλά ψευδαίσθηση.

Μάθε περισσότερα διαβάζοντας τα δύο παλαιότερα άρθρα μας: Νομίζεις πως είσαι άσχημη: Γιατί κάνεις λάθος & Γιατί είσαι κι εσύ σέξι όπως τα μοντέλα

3. Άσε κατά μέρος τα τοξικά συναισθήματα

Έχεις σκεφτεί πως με κάποιες πρακτικές τιμωρείς η ίδια τον εαυτό σου, δηλητηριάζοντας την ψυχή σου; Ο θυμός, η ζήλια κι άλλα τοξικά συναισθήματα είναι στην πραγματικότητα τιμωρίες που πρέπει να σταματήσεις να επιβάλλεις στον εαυτό σου για να βρες την υγειά σου.

Μάθε τα χειρότερα λάθη που κάνεις κι απόφυγέ τα. Μάθε περισσότερα πατώντας εδώ.

4. Διώξε κάθε σκέψη!

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ηρεμήσεις είναι να αδειάσεις το μυαλό σου από κάθε σκέψη, κάτι που μπορείς να κάνεις εύκολα με το διαλογισμό.