Τοπικά

Εκδρομή σε Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαγαιΐκων

Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαγαιΐκων διοργανώνει διήμερη εκδρομή στα Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα 18-19/11/2017. Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουn από κοντά την μοναστική πολιτεία των Μετεώρων και την φλόγα της Βυζαντινής παράδοσης που παραμένει αιώνες τώρα άσβεστη πάνω στις απόκρημνες κορυφές των βράχων.

1η ημέρα: Λίμνη Πλαστήρα –Καλαμπάκα

Αναχώρηση Σάββατο 18/11/2017 ώρα 07:00 από την πλατεία, μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου ξεκινάμε την εκδρομή μας με επίσκεψη την λίμνη Πλαστήρα.

Πρώτη στάση στην περιοχή της Ιτέας και μια ακόμη στάση στην περιοχή του Δομοκού. Άφιξη στην λίμνη Πλαστήρα . Ξεκινώντας από τη βόρεια πλευρά, θα γνωρίσουμε το Μορφοβούνι, το Κρυονέρι, τα Καλύβια Πεζούλας, το Νεοχώρι όπου και θα γευματίσουμε προαιρετικά και το Μπελοκομίτη. Μέσα από πυκνή βλάστηση και καταπράσινα λιβάδια θα φθάσουμε στο νότιο άκρο της λίμνης, για το φράγμα και να βρεθούμε στο ανατολικό κομμάτι, στην Πλαζ Λαμπερού.

Συνεχίζουμε για Καλαμπάκα άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 4 αστέρων Αντωνιάδης Hotel , ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος. Μπορείτε να περπατήστε στην πόλη και επισκεφτείτε την Βυζαντινή εκκλησία της κοιμήσεως τις Θεοτόκου η οποία χτίστηκε των 10ο αιώνα μ .Χ. Δείπνο σε μπουφέ στο ξενοδοχείο που περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μετέωρα – Σαγαίικα

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τα Μετέωρα. Θα γνωρίσουμε τις Ιερές Μονές

α) Αγίου Στεφάνου πολύ κοντά στην πόλη, με εντυπωσιακή θέα προς το θεσσαλικό κάμπο, είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη γιατί δεν υπάρχουν σκαλιά. Λειτουργεί με γυναικεία αδελφότητα και σύμφωνα με μαρτυρίες ο βράχος κατοικήθηκε το 1192 από τον όσιο Ιερεμία.

β) Του μεγάλου Μετέωρου, η Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρα κατέχει δεσπόζουσα θέση στο μοναστηριακό συγκρότημα. Την ίδρυσε ο όσιος Αθανάσιος ο Μετωρίτης το 1343 πάνω σ’ ένα βράχο ο οποίος σήμερα λέγεται Πλατύς Λίθος. Είναι το παλιότερο και το μεγαλύτερο μοναστήρι, με έκταση 60 στρεμμάτων και σε ύψος 615 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. Θα δούμε τις συλλογές του, το κελάρι, το νοσοκομείο-γηροκομείο, , τον πύργο αναβάσεως, και την παλαιά Τράπεζα, η οποία έχει μήκος 32 μέτρα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μοναστηριακής αρχιτεκτονικής, καθώς και τη Θεολογική Πινακοθήκη της Μονής.

Στην συνέχεια αναχώρηση για Μέτσοβο όπου θα γευματίσουμε προαιρετικά και εάν υπάρχει ελεύθερος χρόνος θα γίνει και μια στάση στα Ιωάννινα για καφέ. Επιστροφή μέσω Ιόνιας οδού, άφιξη το βράδυ.

Τιμή 70ευρώ ανά άτομο. (πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Ι. Γιαννόπουλο τηλ 6944509673)