Τοπικά

Πρωτοβουλία « Ο Ήλιος εναντίον της φτώχειας »

Ο Ήλιος εναντίον της φτώχειας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο westcity και την Αντυ Μαγνησαλή

O Άγγελος Λαδάς, είναι πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ελληνικός Ήλιος» και ιδρυτής της πρωτοβουλίας με τίτλο: « Ο Ήλιος εναντίον της φτώχειας » . Εξηγεί στο «westcity» το σκοπό της εθελοντικής δράσης.

«Σήμερα πάνω από το 40% των Ελλήνων καθυστερούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, κι αυτό έχει άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής τους. Με την πρωτοβουλία μας θέλουμε να αξιοποιήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Ελλάδας τον ΗΛΙΟ. Ο σκοπός μας είναι να εγκαταστήσουμε φωτοβολταικά πάνελ στις στέγες των σπιτιών των φτωχών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, για να καταπολεμήσουμε άμεσα και μακροχρόνια το μεγάλο πρόβλημα της ενεργειακής φτώχιας», δήλωσε στο «westcity» ο κ. Λαδάς.

Επίσης, ο κ. Λαδάς τόνισε ότι η δράση «Ο Ήλιος εναντίον της φτώχειας» έχει τριπλό αντίκτυπο για τις φτωχές οικογένειες:

-Απαλλαγή από την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος
-Νέες θέσεις εργασίας.
-Προστασία του περιβάλλοντος .

Μάλιστα πρόσφατα η πρωτοβουλία πήρε Διάκριση: Στον διαγωνισμό, ενός από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς του κόσμου, της Ashoka το 2014 με θέμα: ‘’Προορισμός: Αλλαγή. Νέες λύσεις για την Ελλάδα”, η πρόταση με τίτλο «Greek Sun» προκρίθηκε στις 20 καλύτερες προτάσεις για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού : www.greeksun.org.