Τοπικά

ΕΣΚΑ : Η απάντηση στη Θεώνη Κελάμη

ΕΣΚΑ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Απάντηση…

…στα όσα γράφτηκαν από την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κάτω Αλισσού Θεώνης Κελάμη (σχετικό  άρθρο), δίνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Αλισσού.

Αναλυτικά:

Όπως έγινε γνωστό με χθεσινή ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, ολοκληρώθηκαν σχεδόν κάποιες παρεμβάσεις με σκοπό να ομορφύνουμε την αίθουσα του συλλόγου μας, η οποία χρησιμοποιείται και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλισσαίων “Πείρος”, στο Κοινοτικό Κατάστημα Κάτω Αλισσού.

Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις που έγιναν είναι:

Πέρασμα με βαφή της πόρτας της αίθουσας των συλλόγων.

Τοποθέτηση κουρτινόξυλων και κουρτινών στα παράθυρα της αίθουσας.

Αναπαλαίωση του γραφείου, το οποίο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Απόσυρση των Βιβλίων της Βιβλιοθήκης του Ε.Σ.Κ.Α., ώστε να καθαριστεί η βιβλιοθήκη που βρίσκεται στην συγκεκριμένη αίθουσα και αποτελεί περιουσία του συλλόγου μας, με σκοπό την επανατοποθέτηση τους μαζί και με νέα βιβλία που έχουμε υποδεχθεί από δωρητές και την επαναλειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Ε.Σ.Κ.Α.

Γενική καθαριότητα στις τουαλέτες που βρίσκονται στον κοινόχρηστο χώρο έξω από την αίθουσα καθώς και γενική καθαριότητα στον προθάλαμο.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν με απόλυτα καλή πρόθεση και απέναντι στον έτερο σύλλογο που χρησιμοποιεί την αίθουσα εφόσον αυτή στεγάζει δραστηριότητες και των δύο.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου όμως υπήρξε τοποθέτηση της Προέδρου της Τ.Κ. Κάτω Αλισσού για μη τήρηση των κανόνων παραχώρησης της αίθουσας προς χρήση από τους συλλόγους Ε.Σ.Κ.Α. και “Πείρου”.

Η τοποθέτηση μας πάνω σε αυτή την ανακοίνωση είναι πως η συγκεκριμένη αίθουσα έχει παραχωρηθεί στους δύο συλλόγους με βασική προϋπόθεση να μην βεβηλωθεί ο χώρος και να γίνονται δραστηριότητες από τους δύο συλλόγους ύστερα από την μεταξύ τους συμφωνία για τις ημέρες και τις ώρες χρήσης αντίστοιχα. (Παραχωρητήριο στην εικόνα 1)

Πράγμα το οποίο τηρείται στο ακέραιο μέχρι σήμερα και έτσι θα συνεχίσει να είναι.

Δεύτερον, υπήρξε τοποθέτηση της Προέδρου της Τ.Κ. Κάτω Αλισσού, με την οποία ζητά επίμονα την επιστροφή των βιβλίων στην αίθουσα λέγοντας δε, πως ανήκουν στην Τοπική Κοινότητα.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε το εξής, η Βιβλιοθήκη και τα 1141 Βιβλία που υπήρχαν τοποθετημένα σε αυτήν, αποτελούν περιουσία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Αλισσού και σε κανέναν άλλο. Τα Βιβλία αποτελούν δωρεά μελών του συλλόγου, κατοίκων του Κάτω Αλισσού και πολλών άλλων προς τον Ε.Σ.Κ.Α., από το 1979 όπου ιδρύθηκε ο Ε.Σ.Κ.Α. έως και το 2003 όπου αδρανοποιήθηκε. Τα Βιβλία αυτά φέρουν ένα προς ένα σφραγίδα του Ε.Σ.Κ.Α., αριθμό εισαγωγής και όνομα δωρητή. Επίσης είναι καταχωρημένα στον Κατάλογο Βιβλίων Βιβλιοθήκης Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Αλισσού (βλ. εικόνα 2). Πράγμα το οποίο δεν αμφισβητεί κανείς κάτοικος του χωριού, πέρα βέβαια από την Πρόεδρο της Τ.Κ. Κάτω Αλισσού.

Kαλούμε την Πρόεδρο της Τ.Κ. Κάτω Αλισσού, να συμμορφωθεί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα διότι αυτές είναι εικασίες χωρίς καμία υπόσταση και είναι αδύνατον να αποδειχθούν.

Σήμερα, Κυριακή 1/10/2017, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πραγματικά πρωτόγνωρο περιστατικό. Η αίθουσα είχε παραβιασθεί, τα κουρτινόξυλα ήταν πεταμένα στον διάδρομο και την θέση τους είχαν λάβει δύο στόρια τα οποία ήταν τοποθετημένα κακήν κακώς, λόγω του ότι η “παρέμβαση” αυτή έγινε τα ξημερώματα.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων “Πείρος” και τον καλέσαμε να έρθει στην αίθουσα. Στην συνέχεια, ύστερα από επικοινωνία με την Πρόεδρο της Τ.Κ. Κάτω Αλισσού και σε ερώτηση για το εάν γνωρίζει κάτι για το περιστατικό, μας αποκάλυψε πως η ίδια βεβήλωσε την αίθουσα χωρίς να δοθεί καμία περαιτέρω εξήγηση.

Αυτές οι πρακτικές είναι απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε λογικό άνθρωπο. Δεν δικαιολογούνται τέτοιες συμπεριφορές και είναι τουλάχιστον προσβολή για τα εκατοντάδες μέλη και των δύο συλλόγων που μόνο θετικό αντίχτυπο έχουν για το χωριό μας.

Εμείς ως Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Αλισσού…

…δεν δεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές στο μέλλον και καλό θα ήταν να συμμορφωθούν όσοι εμπλέκονται. Αύριο θα γίνει καταγραφή του περιστατικού από την Αστυνομία και από εδώ και στο εξής την ευθύνη για την αίθουσα θα έχουν αποκλειστικά οι δύο σύλλογοι, Ε.Σ.Κ.Α. και Πείρος, αφού αυτό προστάζει το παραχωρητήριο

Ενέργειες και παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται με μόνο γνώμονα το κοινό καλό για όλους τους κατοίκους του χωριού μας, είναι καλοδεχούμενες από όπου και αν προέρχονται, χωρίς να φιλτράρουμε το ποιος και το γιατί.

Αυτή είναι η στάση μας τα τελευταία δυόμιση χρόνια και αυτή θα συνεχίσει να είναι.

Καλούμε το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων “Πείρος” να καταδικάσει με την σειρά του αυτές τις πρακτικές, οι οποίες δεν έχουν καμία υπόσταση και αποτέλεσμα έχουν την δυσφήμιση του χωριού μας.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Κ.Α.