Τοπικά

Τσιγκρής: «Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση να σταθούν δίπλα στους πυρόπληκτους της Δυτικής Αχαΐας…»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με αφορμή τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσε η χθεσινή πυρκαγιά στη Δυτική Αχαΐα, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πυροσβέστες έδωσαν κυριολεκτικά ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα στη Δυτική, που απείλησαν σπίτια, ενώ έκαψαν πολλά στρέμματα σε αγροτοκαλλιέργειες και δασικές εκτάσεις στις κοινότητες Άρλα, Σανταμέρι, Ζησιμέικα, Πετροχώρι, Τζάιλο και Ελαιοχώρι.

Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει το μέγεθος της καταστροφής, καθώς -σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση των ζημιών που έχει προκαλέσει η φωτιά- έχει καεί ένα σπίτι και ποιμνιοστάσια. Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχουν αποτεφρωθεί μεγάλης έκτασης καλλιέργειες και αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.

Το πρώτο φως της ημέρας, δείχνει το μέγεθος της καταστροφής, καθώς μεγάλη δασική έκτασης έχει αποτεφρωθεί, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και σε καλλιέργειες.

Η Δυτική Αχαΐα περνά δύσκολες ώρες και είναι απαραίτητη η ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία, η οποία θα πρέπει να παρέχει άμεσα -τις προβλεπόμενες από το νόμο- αποζημιώσεις στους πληγέντες και ευνοϊκές δυνατοτήτες αποπληρωμής των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς το Δημόσιο.

Από την άλλη μεριά, θα πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να παρέχει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποπληρωμής των χρεών των πληγέντων προς τις δημοτικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες.

Στους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους διασώστες και στους εθελοντές, αξίζει δημόσιος έπαινος και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις υπερπροσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν!».