Τοπικά

Βρήκε μπουκάλι με σημείωμα στη θάλασσα στο Ναυτικό Οχυρό Αράξου

μπουκάλι με σημείωμα στη θάλασσα
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Κατά τη διάρκεια περιπολίας

Μία διαφορετική περιπολία θα θυμάται ο βαθμοφόρος υπηρεσίας Ανθυπασπιστής Λαμπρόπουλος Δημήτριος της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου , που υπηρετεί στο Ναυτικό Οχυρό Αράξου , καθώς βρήκε μπουκάλι με σημείωμα στη θάλασσα.

Το μπουκάλι κίνησε την περιέργεια του Ανθυπασπιστή όπου πλησίασε και το περισυνέλεξε από τη θάλασσα. Μέσα , όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες , υπήρχε ένα σημείωμα υπέρ υγείας καθώς κι ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. Στο σημείωμα αναγράφονταν και τα στοιχεία του αποστολέα. Ο Ανθ/στης Δημήτρης Λαμπρόπουλος επικοινώνησε μαζί της , η οποία είχε ρίξει αρχές Αυγούστου στην Κυλλήνη υπέρ υγείας του αδερφού της.

Η συγκίνησή της ήταν τεράστια όταν άκουσε στην γραμμή του τηλεφώνου ότι βρέθηκε το μπουκάλι με το τάμα της, με τον Ανθυπασπιστή να υπόσχεται στην αποστολέα ότι θα τηρηθεί στο έπακρο το μήνυμα της !

Το έθιμο

Παλαιότερα, οι πιστοί έστελναν με τον τρόπο αυτό τα αφιερώματα τους μέσα σε γυάλινα μπουκάλια ενώ, ακόμα και σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν αντίστοιχα τάματα, γράφοντας πάντα στο εσωτερικό του μπουκαλιού την διεύθυνση, το όνομα, την παράκλησή τους, καθώς επίσης και τα τηλέφωνά τους.

Δείτε τις φωτογραφίες