Τοπικά

Ε. Μπεζεριάνου : Η καθαριότητα είναι πολιτισμός

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δείτε την ανάρτηση της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αλισσού σχετικά με την καθαριότητα:

Εδώ και μέρες γίνεται μια προσπάθεια από υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και της Κοινότητας να μαζέψουμε σκουπίδια , χορτάρια, στρώματα και ότι άλλο υπάρχει και πρέπει να καθαριστεί. Ακόμη και σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου τέθηκε το θέμα το σκουπιδιών στον Αλισσό.

Μαζέψαμε στις εισόδους του χωριού και φαίνεται η διαφορά, αλλά δυστυχώς πιστεύω ότι δεν θα είναι για αρκετό καιρό έτσι γιατί εμείς οι ίδιοι δεν το θέλουμε και πετάμε πάλι. Σήμερα ήρθε το αυτοκίνητο του Δήμου μετά από συνεννόηση με τη Κοινότητα να πάρει ότι δεν παίρνει το απορριμματοφόρο.

Τα μαζέψαμε τα περισσότερα για να είναι το χωριό καθαρό. Και τι έγινε? Δυστυχώς τίποτε. Μια ώρα μετά πάλι κλαδιά στο κεντρικό δρόμο του χωριού, γιατί κάποιος δεν μπορούσε να τα κρατήσει σπίτι του και θεώρησε ότι αφού πέρασε το φορτηγό και καθάρισε ας πετάξω κλαδιά για να μην μείνει μόνος του ο κάδος.

Ακόμη υπάρχουν κάδοι γεμάτοι με κλαδιά και οι σακούλες με τα σκουπίδια να πετιούνται κάτω και να τις ανοίγουν τα σκυλιά και οι γάτες. Αλλά τις τους νοιάζει ποιος θα καθαρίσει? Κάποιος βλάκας υπάρχει πάντα και καθαρίζει εκτός και μας αρέσουν να είναι πεταμένα σκουπίδια για να έχουμε ωραία μυρωδιά.

Λυπάμαι πάρα πολύ που επανέρχομαι πάλι, αλλά δυστυχώς μας αρέσει να είναι μόνο το σπίτι μας καθαρό και από εκεί και πέρα ας καεί ο κόσμος όλος . Όποιος τα πέταξε τα κλαδιά θα μπορούσε να είχε συνεννοηθεί μαζί μου και θα βρίσκαμε τη λύση. Αν έχει κάποια ευθιξία πρέπει να πάει να το πάρει και να το κρατήσει σπίτι του γιατί το φορτηγό δεν θα έρθει πάλι σύντομα.
Για να γίνουν βήματα μπροστά πρέπει να το θέλουμε όλοι και να αγαπάμε αυτό το τόπο που ζούμε .

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.