Τοπικά

Στα καμένα της Δυτικής Αχαΐας κλιμάκιο της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πολυμελές κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ…

…μετά και από προσωπικό ενδιαφέρον και προτροπή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη επισκέφθηκε τα πυρόπληκτα χωριά της Δυτικής Αχαΐας, υπό τον πρόεδρό της Ανδρέα Μαζαράκη.

“Περπατήσαμε στις πληγείσες περιοχές, παρατηρώντας με πικρία την μεγάλη καταστροφή που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Μεγάλες περιοχές έχουν γεμίσει στάχτες και αποκαΐδια.

Διαπιστώσαμε ένα “γιατί” και “ποιός” να πλανάται στο βλέμμα και στις ψυχές των κατοίκων. Μιλήσαμε μαζί τους, αφουγκραστήκαμε τον ανασασμό τους, ψηλαφίσαμε τον σφυγμό τους, τους μεταφέραμε το ανυπόκριτο ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση της Νέας Δημοκρατίας.

Προτείνουμε και θα αγωνιστούμε για αυτά:

-Προληπτικό καθαρισμό των δασών, από οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει ως εύφλεκτη ύλη, παρ’όλο που βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού, αλλά κυρίως για την επόμενη χρονιά.

-Καλύτερο συντονισμό, κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων(Πυροσβεστική, Δασική Υπηρεσία, Αυτοδιοίκηση κ.λ.π.)

-Έμφαση στην συγκράτηση των εδαφών και στα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα.

-Έμφαση στην φυσική αναδάσωση και όπου αυτό δεν είναι δυνατό στην τεχνιτή.

-Άμεση καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

-Ταχεία αποζημίωση του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου.

-Απαλλαγή από φορολογικές, ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις(ΕΝΦΙΑ-ΕΦΚΑ-δάνεια προς πιστωτικά ιδρύματα)για δύο χρόνια από σήμερα.

-Άτοκα δάνεια.

-Έκτακτη ενίσχυση για ζωοτροφές.

-Ένταξη των πληγέντων στα Π.Σ.Ε.Α.

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ