Τοπικά

Η Δυτική Αχαΐα μετράει τα σημάδια της καταστροφής (video)

Δυτική Αχαΐα μετράει τα σημάδια της καταστροφής
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μεγάλη καταστροφή στη Δυτική Αχαΐα

Η Δυτική Αχαΐα μετράει τα σημάδια της καταστροφής από την πύρινη κόλαση. Δασικές εκτάσεις , καλλιέργειες , αλλά και καμμένα σπίτια ειναι οι πρώτες απώλειες, ενώ η φωτιά μαίνεται αλλά πλέον υπό έλεγχο.

O χρονικό της καταστροφής

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά αυτή τη στιγμή η φωτιά ξεκίνησε από το Βυθούλκα της Τοπικής Κοινότητας Πετροχωρίου. Συνέχισε προς τα ορεινά του Πετροχωρίου , στη συνέχεια Ελαιοχώρι και Άρλα , δημιουργώντας 3 τεράστια μέτωπα. Περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα κράτησαν τα μέτωπα μακριά από κατοικημένες περιοχές. Σημαντική και η συνδρομή των εθελοντών της ΣΕΔΙΠ. Δύσκολη ήταν η νύχτα με σπίτι στο συνοικισμό Ροδιανίτη στο χωριό της Άρλα να παραδίδεται στις φλόγες.

Με τις 6μιση το πρωί πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου καναντέρ ξεκίνησαν ρίψεις νερού. Στα σημεία παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις , οι εθελοντές της ΣΕΔΙΠ και των Βραχνείκων, αλλά και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ.

To westcity.gr βρέθηκε από νωρίς στα μέτωπα της φωτιάς καλύπτοντας τα γεγονότα με ρεπορτάζ και Live μεταδόσεις. Δείτε μερικά από τα video