Τοπικά

Ο Δημήτρης Μπαρμπούνης μιλά στο westcity.gr

Δημήτρης Μπαρμπούνης , westcity.gr
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε θετικά πράγματα για τον τόπο μας»

Για τη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος», τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, τον «πόλεμο» που έχει δεχθεί αλλά και για το ποιους στόχους έχει θέσει για το άμεσο μέλλον μίλησε στο “westcity” και την Άντυ Μαγνησαλή o κ. Δημήτρης Μπαρμπούνης .

O Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος» έκλεισε ένα χρόνο ζωής… Τι αισθάνεστε;

Δ.Μ.: Ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη. Αφενός αισθάνομαι ικανοποιημένος καθώς ένα δύσκολο εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, αφετέρου νιώθω ευγνωμοσύνη προς τα εκατοντάδες μέλη που από την πρώτη στιγμή μας στήριξαν αλλά και στους χιλιάδες φίλους μας που δείχνουν την αγάπη τους μέσα από την παρουσία τους στις διάφορες εκδηλώσεις. Για εμάς είναι σημαντικό ότι προσήλθαν να ψηφίσουν 500 μέλη στις εκλογές αλλά και ότι σχεδόν όλοι είναι ενεργοί φίλοι του συλλόγου. Επίσης, είναι σημαντικό ότι μέσα σε λίγους μήνες ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών είναι 680 άτομα!

Έχετε διοργανώσει ποικίλες δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολλές εξ αυτών μάλιστα είναι καλύτερες και από αυτές των μεγάλων πόλεων και Οργανισμών. Δεν είναι τυχαίο ότι σας αποκάλεσαν μικρό ΔΗΠΕΘΕ..

Δ.Μ.: Πράγματι, μόνο το φετινό καλοκαίρι ο «Πείρος» διοργάνωσε 14 εκδηλώσεις κάθε 16 ημέρες. Δηλαδή, σχεδόν καθημερινά στους Αλισσούς είχαμε μια μικρή γιορτή.. Αυτό όμως είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, καθημερινής ενασχόλησης με το σύλλογο και αγάπης γι’ αυτό που κάνουμε. Διότι η δράση μας δεν αποσκοπεί σε χρηματικό ή άλλο όφελος αλλά γίνεται με σεβασμό και διάθεση προσφοράς στον τόπο μας. Μάλιστα, το επόμενο καλοκαίρι το πρόγραμμα μας θα είναι ακόμα πιο πλούσιο γιατί το ετοιμάζουμε από τώρα.

Εκτός από τις εκδηλώσεις, ωστόσο, έχετε κάνει και πολλές παρεμβάσεις αναφορικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά σας..

Δ.Μ.: Θεωρώ ότι στόχος κάθε Συλλόγου θα πρέπει να είναι η βελτίωση ποιότητας ζωής των κατοίκων του και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς. Με τη βοήθεια των μελών του Δ.Σ. ακούμε τα προβλήματα των συγχωριανών μας και παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται και μπορούμε. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που προσωπικά έχω προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές και έχω έρθει σε σύγκρουση με πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να λυθούν ορισμένα θέματα. Γνωρίζετε το μεγάλο πρόβλημα με το νερό και τις καταγγελίες που έχουμε κάνει. Επίσης, έχουμε τοποθετήσει παγκάκια σε πλατείες, έχουμε βάψει εκκλησίες, έχουμε προσφέρει χρήματα για πετρέλαιο σε σχολικές μονάδες κ.λ.π.

Από την άλλη πλευρά βέβαια έχετε δεχθεί και δέχεστε αυστηρή κριτική ακόμα και από συντοπίτες σας. Τι θα τους απαντούσατε;

Δ.Μ.: Δυστυχώς, ορισμένοι, ευτυχώς λίγοι, στο ξεκίνημά μας προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα, αλλά η ανιδιοτελή προσφορά μας και η δουλειά μας, τους διέψευσε και προσελκύσαμε εκατοντάδες μέλη. Σίγουρα, έχει δικαίωμα ο καθένας να κρίνει και να βγάζει τα συμπεράσματά του. Όμως, όχι από το καφενείο ή τον καναπέ… Καλώ όλους όσοι με κρίνουν για το έργο μου να γίνουν μέλη του «Πείρου» και να παλέψουμε εθελοντικά μαζί για τα προβλήματα των χωριών μας. Όχι, λοιπόν, με λόγια αλλά με πράξεις… Εμείς χαιρόμαστε γιατί αυτοί που κατηγορούσαν, οι λίγοι, έμειναν στην μοναξιά τους. Ο «Πείρος», ο σύλλογος όλων των Αλισσαιων άνω και κάτω είναι πια γεγονός χωρίς αλαζονεία, αλλά με δουλειά, έργο και ποιοτικές εκδηλώσεις. Είναι γνωστός όχι μόνο στον δήμο δυτικής Αχαΐας αλλά και στο νόμο. Εμείς ασχολούμαστε με το στόχο μας και θα προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο γιατί μας εμπιστεύεται ο κόσμος. Ήδη φτιάχνουμε και το χορευτικό μας με το οποίο θα πηγαίνουμε ταξίδια και εκτός νόμου ενώ ξεκινάμε και τμήματα εκμάθησης και τα περισσότερα δωρεάν για τα παιδιά και όχι μόνο…

Ορισμένοι λένε ότι στόχος σας είναι η εξουσία στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας..

Δ.Μ.: Δυστυχώς, κάποιοι έχουν μάθει να κολλούν ετικέτες και να μην ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό του τόπου τους. Η δράση μου στον Σύλλογο μετρά αρκετά χρόνια, ωστόσο, ποτέ δεν τον εγκατέλειψα ούτε ως δημοτικός σύμβουλος. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι καμία υποψηφιότητα. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι υποχρεωμένος να ανταποδώσω την αγάπη του κόσμου μέσα από τη δράση μου στο σύλλογο ετοιμάζοντας καλύτερες εκδηλώσεις το χειμώνα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Πως κρίνετε το έργο της δημοτικής αρχής και τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου;

O Χρήστος Νικολάου στα 2,5 χρόνια θητείας του και δεδομένων των πολλαπλών προβλημάτων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κατά τη γνώμη μου καταβάλει κάθε προσπάθεια να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Όμως, επειδή ακριβώς η εποχή είναι δύσκολη απαιτείται συλλογική δουλειά. Δηλαδή, θα πρέπει να υπάρχει μια δυνατή ομάδα, συμπαγή, με ικανότητες. Νομίζω ότι αυτή η συνταγή δεν υπάρχει σήμερα γι’ αυτό και πολλά έργα είτε δεν έχουν γίνει είτε καθυστερούν να ολοκληρωθούν. Η συνταγή αυτή πρέπει να φτιαχτεί με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς όποιος έχει στο μυαλό του αλλά πράγματα… και όχι την προσφορά αποξενώνεται από τον δημότη!

Θα ήθελα να κλείσουμε μ’ ένα δικό σας μήνυμα…

Δ.Μ.: O «Πείρος» θέλει να συνεργαστεί και με άλλους Συλλόγους, διότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε θετικά πράγματα για τον τόπο μας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων άφησε το αποτύπωμα του στον πολιτισμό και στην καθημερινότητα και συνεχίζει τις δράσεις του με δύναμη μέχρι το 2019. Αυτό βέβαια οφείλεται και στους καλούς συνεργάτες μου, οι οποίοι εργάζονται με πάθος. Θέλουμε να καλέσουμε για ακόμα μια φορά όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν με αγάπη και σεβασμό να γίνουν μέλη του «Πείρου» και προχωρήσουμε όλοι μαζί! Σας καλoύμε στην δεύτερη γιορτή πορτοκαλιού 26 Νοέμβρη, ημέρα Κυριακή στον άνω Αλισσό.