Τοπικά

Τσιγκρής: «Με την κοινωνία διχασμένη και το πολιτικό σύστημα βυθισμένο στην ανυποληψία…»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Άγγελος Τσιγκρής

Με αφορμή τη γενικευμένη απαξίωση του πολιτικού συστήματος έπειτα από επτά χρόνια μνημονίων, υπερφορολόγησης και οικονομικής αφαίμαξης των Ελλήνων, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Οι Έλληνες παραμένουν απογοητευμένοι, ανήσυχοι, θυμωμένοι, το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι βυθισμένο στην ανυποληψία και η κοινωνία διχασμένη απέναντι στους στόχους, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ετών.

Εφτά χρόνια, τέσσερα μνημόνια. Με τα ίδια επιχειρήματα, με την ίδια φρασεολογία.

Μια χώρα λεηλατημένη και ένας λαός εξαθλιωμένος. Ο εργαζόμενος δουλεύει 12-15 ώρες για ένα μεροκάματο πείνας, ο συνταξιούχος λιμοκτονεί, το μικρομάγαζο κλείνει, και το χωράφι του αγρότη σιγά σιγά περνά στα χέρια άλλων.

Με 3.000.000 Έλληνες στα όρια της φτώχειας, με 1.200.000 ανέργους, με άθλιες εργασιακές συνθήκες, με συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων με τη μία φοροκαταιγίδα να διαδέχεται την άλλη, με άπειρα λουκέτα και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Το ενδεχόμενο νέων δυσβάσταχτων μνημονίων αλλά και το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής χρεοκοπίας μέσω Grexit θα είναι πάντα ανοιχτά, όσο η Ελληνική οικονομία θα συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και θα δυσκολεύεται να περάσει στη φάση της ανάκαμψης…”.